De Hillegommer

7 maart 2017

De Hillegommer 7 maart 2017


Voorjaar kleurt velden violet

De bomen zijn nog kaal, maar her en der steekt steeds meer lentekleur boven de grond. | Foto: TonytrampolinE. Foto: Tony TrampolinE

lente n Het is nog niet zover, om precies te zijn nog 13 winternachten verwijderd, maar dan is het toch echt lente.

Het mooiste seizoen van het jaar en zeker wanneer je in de bollenstreek woont. Als de Keukenhof 23 maart haar deuren opent, lijkt het altijd nog sneller te gaan met het kleuren van de bollenvelden. Heeft u ook een mooie lentefoto, op een herkenbare plek in Hillegom? Stuur hem naar: redactie@dehillegommer.nl en wie weet staat uw foto op een mooie plek in deze krant.

KWF Hillegom zoekt wijkhoofden

collecte n Eén op de drie mensen krijgt ooit kanker. Bijna iedereen krijgt er dus zelf of in zijn/haar directe omgeving mee te maken.

In Hillegom zetten zich ruim 140 collectanten en 10 wijkhoofden in om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

KWF Hillegom zoekt versterking voor het team met twee wijkhoofden: een voor Elsbroek en een in het centrum.

Een wijkhoofd heeft ongeveer 10 tot 12 collectanten 'onder zich'.

In aanloop naar de collecteperiode wordt er al veel gedaan door de wijkhoofden: bijhouden wie in welke straten loopt, zorgen voor de materialen voor de collectanten en helpen bij het zoeken naar nieuwe collectanten als er mensen uitvallen. In de eerste volle week van september gaan de collectanten onder leiding van een wijkhoofd langs de deuren om geld op te halen voor kankeronderzoek. De nieuwe wijkhoofden worden ingewerkt en begeleidt door een ervaren wijkhoofd. Binnenkort komen alle wijkhoofden weer bij elkaar voor het jaarlijkse overleg. In deze informele bijeenkomst worden weer diverse ideeën en inzichten gedeeld.

Voor meer info bel: Y. van den Brink (secretaris) 06-51240599 of stuur een mailtje naar kwf.hillegom@gmail.com.

't Raam

genomineerd

Vrienden kiezen uit markante gebouwen'

Stem met hoofd en hart

Over acht

weken weer corso!

column n Poespas