De Hillegommer

22 september 2020

De Hillegommer 22 september 2020


Van Trigt wordt burgemeester

De vertrekkende wethouder vond het 'een eer en genoegen' om te mogen bijdragen aan het steeds mooier worden van Hillegom. | Foto: Jos Draijer

politiek n De raad nam vorige week afscheid van wethouder Fred van Trigt. Hij wordt 7 oktober burgemeester van Zoeterwoude. Ria Heemskerk, CDA fractievoorzitter Kees Langeveld en burgemeester Arie van Erk spraken lovend over Van Trigt. “Het voelt alsof een van je beste spelers vertrekt in de winterstop”, merkte de burgemeester op. Maar ook dat hij een goede netwerker is en veel in gang heeft gezet. Geëmotioneerd keek Van Trigt in zijn dankwoord terug op zijn politieke loopbaan in Hillegom. In de krant van komende week staat een uitgebreid interview van Jos Draijer met Van Trigt.

Nieuwe gezichten in de raadzaal

politiek n Binnen D66 is eerder overeengekomen dat raadslid Sander Boschma en burger commissielid Rory Semrek halverwege deze raadsperiode van rol wisselen.

Zodoende heeft D66 raadslid Sander Boschma vorige week de gemeenteraad verlaten en is D66 burger commissielid hem opgevolgd als D66 raadslid. Sander Boschma is nu burger commissielid voor D66. Ook bij GroenLinks een nieuw gezicht: Hilde de Hoog-Ferwerda is in de raadsvergadering van 17 september benoemd als burger commissielid.

>Extra geld voor de speeltuinen

verdeeld n Speeltuinverenigingen Jeugdland, Kindervreugd, de Kapertjes en Weerestein uit Hillegom en De Duinrand uit de Zilk kregen zaterdag 19 september van de Werkgroep Jeugd Hillegom, allemaal een cheque van 313,30 uitgekeerd, wegens opheffing.

De werkgroep zette zich jarenlang in voor de Hillegomse jeugd. Zij besloot het bedrag dat zij nog had eerlijk te verdelen over de speeltuinen zodat de afzonderlijke verenigingen kunnen zorgen dat het geld goed terecht komt.

Opvang

viert 5-jarig

bestaan

Een konijn alleen in een hok kan écht niet

Fietsmaatjes zoekt nog een coördinator

Jubileum voor Jos Smits

puzzel n Doe mee en win een bowlingarrangement