De Hillegommer

9 april 2019

De Hillegommer 9 april 2019


Programmaboekje Koningsdag

Burgemeester Arie van Erk en voorzitter Oranjecomité Hillegom, Gerrit Kleijheeg. | Foto: Martin van Rooden. Foto: martin van rooden

Hillegom n Het programmaboekje voor Koningsdag en de vieringen van 4 en 5 mei 2019 is vorige week overhandigd aan burgemeester Arie van Erk door de voorzitter van het Oranjecomité, Gerrit Kleijheeg. Er staat een aantal vaste onderdelen in, zoals Heel Hillegom Bakt, de vrijmarkt en Happen en Stappen. Maar ook dit jaar zijn er nieuwe activiteiten. De boekjes worden huis-aan-huis verspreid en liggen ook bij het gemeentehuis, Parkwijk en Bloembinderij van der Post. De inschrijving van alle activiteiten start zaterdag 13 april.

Ruim 8000 euro voor ReumaNederland

Hillegom/Beinsdorp n ReumaNederland bedankt alle betrokkenen voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 18 tot en met 23 maart hebben zij met elkaar in totaal 8.365,22 euro opgehaald.

Met deze donaties kunnen onderzoeken worden gefinancierd die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. Dit helpt het leven van 2 miljoen Nederlanders te verbeteren. Meest voorkomende chronische ziekte Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Eén op de negen Nederlanders kampt met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma. Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose reuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland.

Mozaïekfeestje met de buren

Hillegom n Buurtvereniging De Buurt sluit ook dit keer aan bij de mozaïekwedstrijd van De Zilk. Het thema dit jaarlijk is Wonderful Wide World.

Buurtgenoot Sjoerd Blokker heeft het ontwerp hiervoor gemaakt, waarin de veranderende wereld en het idee daarover centraal staat. Het mozaïek wordt gemaakt met vrijwilligers uit de buurt van 10 tot en met vrijdag 12 april en vanaf vrijdag 12 april is het mozaïek te bewonderen op de grote stoep in de bocht van de 2e Loosterweg in Hillegom (tegenover het buurtbankje). Steektijden: woensdag 10 april van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur donderdag 11 april van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Vrijdag 12 april van 15.00 tot 17.00 uur. Meer info: info@debuurt.nu of bel: 0252-517656.

HOZO breidt vervoersdienst uit

Hillegom n Vanwege de grote vraag wil HOZO haar vervoersdienst en wagenpark verder uitbreiden.

Vorig jaar is HOZO gestart met een eigen vervoersdienst om thuiswonende cliënten naar het dagcentrum in Bloemswaard en weer terug naar huis te brengen. De speciaal voor dat doel aangeschafte rolstoelbus wordt ook ingezet voor vervoer naar, van en tussen de verschillende locaties van HOZO. Vanwege de grote vraag wil HOZO haar vervoersdienst en wagenpark dit jaar verder gaan uitbreiden. Om dit mogelijk te maken, is HOZO hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die het leuk vinden om zich als chauffeur voor de ouderen van Hillegom in te zetten.

Voor meer informatie mail Constance Ligtenberg, c.ligtenberg@hozo.nl, of bel: 0252–576500, of kijk op: www.hozo.nl.

Foto: Willem Krol

Voorzitter over zijn

eerste corso:

Het is een feestje voor de hele streek'

Bezoek Fonds1818 aan Plein28

Hillegom is

veiliger

geworden

column n Poespas