De Hillegommer

4 februari 2020

De Hillegommer 4 februari 2020


Meningen verdeeld over banken

Hillegom n Op Facebook zijn de meningen zeer verdeeld over - met name - de banken die in het nieuwe ingericht Van Nispenpark staan. 'Weggegooid geld' en: 'Wat een kaalslag' is er te lezen. Velen maken zich zorgen over hangjongeren, 'die van deze plek een zooitje zullen maken en drugs gebruiken'. Maar een ander geluid is ook te lezen: 'Cool! Wat wordt het mooi zo!', 'Het ziet er gezellig uit' en: 'Er is ook speelruimte voor de kinderen en dan is het makkelijk als er bankjes staan en moeders contact kunnen maken.' | Foto: Tony Whelan.

De nieuwe banken en tafels in het Van Nispenpark. Nu is het nog kaal, maar op de site van de gemeente is te zien hoe het er straks uit ziet (rechts onder) | Foto: Tony Whelan. Foto: tony whelan

Julianapark in race voor geldprijs

Hillegom n De Stichting Julianapark Hillegom maakt kans op een bijdrage van 5.000 euro uit het ING Nederland Fonds.

In de stichting hebben omwonenden zich verenigd om van het Julianapark gezamenlijk in te richten tot een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Inmiddels hebben zij het park voorlopig ingericht en bloembollen geplant. Na het bollenseizoen worden de werkzaamheden weer opgepakt. De stichting Julianapark Hillegom is geselecteerd voor de stemronde van "Help Nederland Vooruit".

Van 22 januari tot en met 12 februari 2020 kan worden gestemd op het Hillegomse initiatief via www.helpnederlandvooruit.nl Per e-mailadres kan eenmaal worden gestemd.

Fietsmaatje krijgt bijdrage

Hillegom n Stichting Fietsmaatjes Hillegom/Lisse krijgt voor 2019 een bijdrage van 23.000 van het Oranje Fonds voor het opzetten en laten groeien van het project. Mede daardoor is er nu een extra duofiets.

Door de bijdrage kunnen ze dit jaar doorgroeien naar een zesde duofiets. Hiervoor zijn wel extra vrijwilligers nodig. Interesse? Mail naar info@fietsmaatjeshillegomlisse.nl

Foto: Marcel Verheggen

Manifest van de regio is klaar

Werken aan

optimale

uitstraling

Flistscontrole op verzoek

Grensoorlog om schone lucht

column n Poespas