De Hillegommer

19 juli 2016

De Hillegommer 19 juli 2016


Surrealistisch beeld na brand

De brand aan de Weeresteinstraat van een andere kant bekeken. | Foto: Remco Out Foto: Ruth Eppink

Hillegom n De brand bij Lommerse-Uitendaal vrijdag heeft voor een grote verwoesting van het pand gezorgd.

Zo'n 1.200 vierkante meter is door de vlammen aangetast. De rookontwikkeling die bij de brand en het bestrijden ervan vrijkwam, was enorm en tot ver in de omgeving te zien. De Hillegomse spuitgasten kregen hulp van brandweerteams uit de gehele regio. De restanten van het pand op de foto vormen een surrealistisch plaatje.

Hinder op de weg

Hillegom n De gemeente werkt aan verbeteringen in het openbaar gebied. Dat levert verkeershinder op.

Op dinsdag 19 juli en woensdag 20 juli tussen 7.00 uur en 16.00 uur wordt het asfalt hersteld op de Hyacintenlaan (volledige afsluiting, omleiding staat aangegeven); Margrietenlaan (volledige afsluiting, omleiding staat aangegeven); Noorderlaan (beperkte bereikbaarheid, verkeersregelaars); Frederikslaan (beperkte bereikbaarheid, verkeersregelaars);

Op woensdag 20 juli en donderdag 21 juli tussen 7.00 uur en 16.00 uur wordt het asfalt hersteld op de Nieuweweg (beperkte bereikbaarheid, verkeersregelaars); Oosteinderlaan (beperkte bereikbaarheid, verkeersregelaars); Veenenburgerlaan (beperkte bereikbaarheid, verkeersregelaars); Oude Beek (beperkte bereikbaarheid).

Stek verkoopt luxe wooncomplex

Hillegom n Stek verkoopt de negentien luxe huurappartementen Vosseborgh aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

P.H. Kuijper Makelaardij uit Amsterdam neemt het beheer en de verhuur van de zojuist aangekochte appartementen over van Stek. Het bijzonder vormgegeven woongebouw aan Leeghwater in Hillegom ligt vlakbij de dorpskern en is gebouwd in 2009. De appartementen zijn ruim opgezet en voorzien van moderne vloeren met vloerverwarming en een luxe keuken met inbouwapparatuur. De overdekte afsluitbare parkeergarage heeft 23 plaatsen. De wooncorporatie verkoopt het wooncomplex, omdat het bezit van duurdere huurappartementen in de vrije sector niet tot haar kernactiviteiten behoort. In de nieuwe Woningwet staat dat corporaties zich moeten concentreren op de verhuur van sociale huurwoningen. Door de verkoop krijgt Stek meer financiële middelen in handen om te bouwen voor hun doelgroep en de bestaande woningvoorraad te verduurzamen. Voor de zittende huurders verandert er weinig; het huurcontract wordt omgezet naar de nieuwe eigenaar. Alle huurders zijn tijdig geïnformeerd.

Welzijn Hillegom in vakantietijd

Hillegom n In verband met de vakantie is Welzijn Hillegom op vrijdag 22 en vrijdag 29 juli gesloten.

Op de andere werkdagen is de organisatie telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur op 519700. Na 12.30 uur kan het antwoordapparaat ingesproken worden. Welzijn neemt dan de eerstvolgende werkdag contact op. Of mail naar info@welzijnhillegom.nl.

Geen krant week 30

Hillegom n Volgende week, week 30, verschijnt er geen Hillegommer.

In week 31 ligt de krant gewoon weer in de bus, maar week 32 wordt nog een keer overgeslagen. Vanaf week 33 ligt De Hillegommer weer gewoon iedere week in de bus. Prettige vakantie!

Oproepje

Hillegom n De redactie is benieuwd naar het ultieme vakantiegevoel van de lezers.

Mail een foto (minimaal 1 MB) die dat gevoel uitbeeldt samen met een korte toelichting naar redactie@dehillegommer.nl. De leukste foto's met hun verhaal worden in week 31 geplaatst.

Foto: Ruth Eppink

Team ZOT rijdt Carbagerun opnieuw uit

Hondenpoep steeds beter opgeruimd

Donatie van 4000 euro voor goed doel

De Hill-Billies op kamp in

Eersel