De Hillegommer

17 januari 2017

De Hillegommer 17 januari 2017


Duidelijk zichtbare schoolzones

De nieuwe look van de Abellalaan. | Foto: Matthew Radjiman Foto: Caroline Spaans

Hillegom n Gemeentes moeten zorg dragen dat ook de verkeersgebieden rondom (basis)scholen zo veilig mogelijk zijn.

Bij De Toermalijn en peuterspeelzaal Morgenland kon dat een stuk beter. Met een bedrijf dat zich bezig houdt met het herinrichten van openbare ruimtes, heeft de gemeente de Abellalaan een geheel nieuwe uitstraling gegeven. De bestrating en de fleurige palen op de stoep geven duidelijk aan dat het hier voor en na schooltijd een komen en gaan van kinderen is.

Nationale Voorleesdagen 2017 in de bieb

Hillegom n Speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn er van 25 januari tot en met 4 februari De Nationale Voorleesdagen. De Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1) nodigt alle kleintjes en hun (groot)ouders uit.

Reserveer je gratis kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. De Nationale Voorleesdagen beginnen met een ontbijtfeestje. Broodjes eten én luisteren naar vip's die voorlezen uit het prentenboek Hé wie zit er op de wc? van Harmen van Straaten: woensdag 25 januari van 9.00 tot 10.00 uur en de entree is gratis. Het vrolijke muziekverhaal Kikker en Eend, is vrijdag 3 februari aan de beurt. Van 15.30 tot 16.00 uur zijn kinderen van 2 tot en met 4 jaar met hun (groot)ouders welkom. Ook hier is de entree gratis. Tijdens de special bieb-win-actie, kunnen kinderen tot 7 jaar het boek De kleine walvis winnen. Meedoen kan door tijdens de Nationale Voorleesdagen een flinke stapel boeken te lenen en de uitleenbon in de speciale walvisdoos in de Bibliotheek deponeren. Begin februari is bekend wie de gelukkigen zijn. Dit staat op de website van de bieb. Kinderen tot 7 jaar kunnen in deze periode gratis lid worden. Meer info en reserveren: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Comptergroep viert verjaardag

Hillegom n De computerinstuif van Welzijnscompas is jarig. Zaterdag 21 januari vieren zij dat SeniorWeb 20 jaar bestaat.

Tijdens deze feestelijke middag zorgt een koor voor een muzikaal intermezzo en zijn er presentaties over computer-, tablet- en smartphonegebruik.

Voor iedere bezoeker staat er een gratis kopje koffie of thee klaar. Locatie van het feestje: Ontmoetingscentrum 't Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28. De feestelijkheden duren van 10.00 tot 15.45 uur en deelname is gratis. Meer informatie via Welzijnskompas, Lotty Klassen, 0252 - 519700.

All you need is...

Liefde n De Hillegommer biedt haar lezers de mogelijkheid om mee te doen aan een gratis valentijnsactie.

Wil jij jouw Valentijn verrassen met een leuke foto en een hartveroverend berichtje? Mag heel Hillegom weten waarom hij of zij voor jou de aller, allerliefste is? Of dat je met hem of haar wilt trouwen? Mail dan voor 2 februari een foto van jouw Valentijn (minimaal 1 mb groot) inclusief zijn/haar naam, woonplaats en een lieve boodschap (maximaal 20 woorden) naar redactie@dehillegommer.nl.

De valentijnsactie staat in week 6 (dinsdag 7 februari) in deze krant.

Foto: Caroline Spaans

Samenloop voor Hoop

Iedereen mag

meedoen

Zilveren boekje voor de mange

Leegstand moet op de agenda

column n Poespas

Twirlvereniging Inspiration meervoudig Nederlands Kampioen

Foto: Caroline Spaans

Regio n Twirlvereniging Inspiration uit Voorhout mocht dit weekend deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen Twirl. Deze vonden plaats op 14 en 15 januari 2017 in Topsportcentrum Almere.

Twirlvereniging Inspiration wist zich afgelopen jaar te plaatsen voor dit grote evenement met het Junior Smallteam Twirling, Junior Smallteam Dancetwirl, het Senior Smallteam Twirling, Senior Smallteam Dancetwirl en het Large team. Er stonden 325 optreden op het programma. Voor Twirlvereniging Inspiration mocht Daphne Homan zich als eerste presenteren met haar solo onderdeel 1-baton in de Senior Kampioensklasse. Een belangrijk doel voor de meeste solisten was dit weekend een top 6 plek bemachtigen. Een top 6 plek wil zeggen dat je kans maakt om je in de top 3 van Nederland te plaatsen en afgevaardigd te worden naar de Europese Kampioenschappen Twirl. Rond het middaguur mocht het Senior Smallteam twirling, zich als eerste team van Twirlvereniging Inspiration, hun routine laten zien aan de jury. Zij wisten een enorme indruk te maken en behaalde daarmee de eerste plaats en dus Nederlands kampioen. Het Junior Smallteam Dancetwirling die later deze dag aan de beurt was ging voor het eerst op met hun nieuwe routine 'Twirling for dummies'. Naast een nieuwe routine is dit ook een geheel nieuw samengesteld team. Zij wisten een goed optreden neer te zetten en behaalde een mooie zilveren medaille. Op zondag 15 januari mocht Anissa Soussani het spits afbijten met haar 1-baton in de Juvenile Kampioensklasse. Zij wist zich op zaterdag met alle vier haar solistische onderdelen te plaatsen in de top 6. De solisten die een ticket hebben weten te bemachtigen voor de Europese Kampioenschappen zijn: Anissa Soussani, Jilena Baggerman, Celina Byrne, Nina Copier, Mylene van den Broek, Sharon Goossens, Daniëlle Bergman, Naomi van der Drift en Sanne Copier. In de middag mocht het Junior Smallteam Twirling de wedstrijdvloer betreden en hun routine op verplichte muziek presenteren. Zij draaiden een goed optreden met weinig drops en dat beloonde de jury met een gouden medaille en dus Nederlands Kampioen. Al snel daarna volgde het Senior Smallteam Dancetwirl zij wisten een flitsend optreden neer te zetten met hun thema 'Paint it black' en ook deze routine werd door de jury beloond met een Nederlandse titel. Aan het einde van de dag was het de beurt aan het oudste team van Twirlvereniging Inspiration, het Large team. Met hun thema 'Nature' wisten zij de zaal stil te krijgen en de jury te overtuigen. Dit optreden werd ook bekroond met een Nederlandse titel. Tot slot werd Naomi van der Drift door NBTA Nederland uitgeroepen tot Allround NBTA Kampioen. In totaal wist Twirlvereniging Inspiration 24 plekken te bemachtigen op de EK Twirl die dit jaar gehouden worden van 12 t/m 16 april 2017 in Porec, Kroatië.