De Hillegommer

28 augustus 2018

De Hillegommer 28 augustus 2018


Feestweek staat voor de deur

Rondom 't Hof is ook weer van alles te doen, net zoals vorig jaar. | Foto: archief, Remco Out

Hillegom n De zomervakantie is voorbij maar gelukkig komt de feestweek er weer aan. De vrijwilligers van de Harddraverijvereniging hebben weer een heel programmaboekje met bekende en nieuwe activiteiten kunnen vullen. Nieuw dit jaar is het discozwemmen. Zwembad De Vosse wordt uitgelicht en op de leukste nummers kunnen zwemmerse los gaan in het water. Iedereen tot 18 jaar mag digitaal tegen elkaar voetballen met het FIFA18 toernooi in de Kulturele raad. (Meer op: www.dehillegommer.nl)

Voor de jongere kinderen is het poppentheater weer terug van weggeweest. Dit jaar hebben de poppen van KNA een echt spannend Hillegoms verhaal te vertellen. Ook is het dit jaar mogelijk om je een Max Verstappen te voelen, want je kan namelijk met afstandbestuurbare auto's tegen elkaar racen. Hierbij is het wel belangrijk dat je op tijd inschrijft, want het gaat alleen door met genoeg aanmeldingen. Ook bij andere activiteiten kan het zijn dat je eerst moet inschrijven.

Gezelligste najaarsfoto

Iedereen maakt wel een paar leuke foto's tijdens de najaarsfeesten, maar dit jaar kan je daarmee zelfs een stapel kermiskaartjes winnen. Het enige wat je hoeft te doen is die leuke foto voor vrijdag 21 september naar fotowedstrijd@hillegomonline.nl te sturen. Wie weet kan jij dit jaar gratis naar de kermis. Je hoeft dit jaar niet bang te zijn dat je niet op de foto komt. De organisatie heeft weer een samenwerking met Hillegom Online en de fotografen zorgen er voor dat elk activiteit op de foto komt. De foto's zullen ook www.hillegomonline.nl komen, hier is ook meer informatie over de fotowedstrijd.

Feesten

De Hillegommers die willen feesten, kunnen ook los gaan. Er zijn twee feestavonden bij de Hillegomse horeca, zo is er Heel Hillegom Feest en Hats & Glasses Night. Wil je los gaan met de bingo, dan moet je dit jaar voor het eerst dit jaar je aanmelden. "Voor de bingo is altijd veel belangstelling, maar de ruimte is beperkt. Om geen mensen bij de deur te hoeven teleurstellen, moet er vooraf worden ingeschreven", laat vrijwilliger Yvette van Lierop weten.

Boekje en website

In het boekje staan alle evenementen en ook extra informatie. Als je het boekje niet binnen hebt gekregen kan je alles ook op de website www.harddraverijvereniginghillegom.nl bekijken. "Via de website kan ook worden ingeschreven voor de activiteiten. Voor meer activiteiten moet dat dit jaar", vertelt vrijwilliger Barry Out. Houdt ook de Facebookpagina in de gaten, want hier komt te staan als er activiteiten door het weer worden afgelast.

HTC internationaal veteranen toernooi

tennis n Van maandag 3 tot en met zondag 9 september organiseert de Hillegomse Tennisclub de derde keer het Flower Bulb ITF Seniors GradeA toernooi.

Voor deze week komen tennisspelers, in de leeftijd tussen de 35 en 85 jaar, van over de hele wereld voor het behalen van punten voor de wereldranglijst.

Grade A betekent dat het zo een sterk gewaardeerd toernooi is waar na de wereldkampioenschappen de meeste punten voor de wereld ranglijst te behalen zijn.

Toernooi-directeur Marco van Trigt: 'Meer dan 170 spelers uit 20 landen hebben zich ingeschreven voor het senioren toernooi in Hillegom. We starten op maandag met de Super Seniors, dat zijn de leeftijdsgroepen 65, 70, 75, 80 en 85 jaar. Zij spelen de finales op donderdag 6 september. (Lees het hele artikel op pagina 9 en www.dehillegommer.nl)

Vanaf woensdag 5 september starten de Seniors, de spelers in de leeftijdscategorieën 35, 40, 45, 50, 55 en 60 jaar. De finales voor deze groep zijn op zondag 9 september.'

'ITF staat voor Internationale Tennis Federatie en GradeA de ranking van het toernooi, hoe hoger hoe meer punten en betere spelers. Dat geeft aan dat het niveau van deze toernooien hoger is dan de lokale en regionale veteranen toernooien, verschillende spelers uit de 10 van de wereld in hun leeftijdsklasse komen naar Hillegom. Het is dus zeker de moeite waard om deze week naar het tennispark te komen, want je kunt echt genieten van mooi tennis', legt van Trigt uit. 'De organisatie is in handen van een groot team vrijwilligers. We zijn klaar om de spelers warm te ontvangen op ons bloemrijke park'

Met de naam "Flower Bulb" dragen we met trots de naam Hillegom en Bollenstreek uit. Het is erg leuk om te zien hoe de Flower en Bulb gerelateerde ondernemers in en om Hillegom bereid zijn mee te werken aan het neerzetten van een succesvol toernooi, dat wij voor de komende jaren willen blijven hosten.

Op weg naar een miljoen

prijzen n Vijftig Hillegommers mogen vrijdag 31 augustus proberen het grote geld binnen te slepen bij de Postcode Loterij Miljoenenjacht.

Vijftig inwoners van Hillegom uit het postcodegebied 2182 strijden in de studio in Amsterdam aanstaande vrijdag om prijzen tot vijf miljoen euro in de tv-show.

De vijftig Hillegommers vormen een van tien vakken in de show. Een van de vijfhonderd aanwezigen maakt kans de studio als miljonair te verlaten. De uitzending is zondag 2 september van 20.00 tot 21.30 uur bij RTL 4.

Letterlunch in de bibliotheek

onderwijs n Wereldalfabetiseringsdag valt dit jaar op 8 september. Rondom deze dag organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering, van 3 tot en met 9 september.

De Bibliotheek aan de Sportlaan 1 houdt een letterenlunch op dinsdag 4 september, van 12.00 tot 13.00 uur. Tijdens de letterenlunch wordt informatie gegeven over activiteiten om Nederlands te leren, die de Bibliotheek organiseert. Belangstellenden kunnen genieten van een lunch en meedoen met taalspelletjes. Deelname is gratis.

Behoud

Jozefkerk

een feit

Bouw start over ongeveer een jaar

Bijzonder

tennistoernooi bij HTC

Open dag bij de vrienden

column n Poespas