De Hillegommer

8 januari 2019

De Hillegommer 8 januari 2019


Burgemeester deelt uit op receptie

HILLEGOM n Tijdens de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis heeft burgemeester Arie van Erk de Hillegomse Hangkous uitgereikt aan Alphons Maas en Lydie van den Akker.

Zij zijn respectievelijk vrijwilliger en mantelzorger van het jaar 2018 geworden en kregen de Hillegomse Hangkous uitgereikt. Kanjer van het jaar werd Remco Out, onder andere door zijn werkzaamheden bij Hillegom Online. Out kreeg een cheque ter waarde van 250 euro.

De jury, bestaande uit huisarts Chel van der Kaaden, wethouder Fred van Trigt, kanjer van het jaar 2018 Sanne Jansen en Raya Yousif van Rotary Hillegom Lisse, heeft uit alle inzendingen drie vrijwilligers en drie mantelzorgers genomineerd en uiteindelijk uit beide categorieën een winnaar gekozen. Voor Kanjer van het jaar, de prijs voor een mantelzorger of vrijwilliger tot 25 jaar, was dit keer maar één inzending. Burgemeester Arie van Erk zei het jammer te vinden dat er slechts een inzending was in deze categorie. "Mantelzorgers en vrijwilligers tot 25 jaar springen misschien wat minder in het oog, maar ik weet zeker dat er veel jonge vrijwilligers en mantelzorgers zijn die zo een belangrijke maatschappelijke rol vervullen. Aan organisaties en verenigingen doe ik dan ook graag de oproep om volgend jaar meer jongeren aan te melden".

Van Erk noemde Out een echte topper. "Het is indrukwekkend wat jij allemaal doet. Je zet je in voor Hillegom Online, de sinterklaasintocht, Hill-Billies, Stichting Vakantiewerk en het Avondvierdaagse-journaal. Je maakt creatieve filmpjes, websites, pr-campagnes en leuke interviews. En waar ik zelf bijzonder blij om ben, dat je vorig jaar het lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen van de ondergang hebt gered door het zelf te organiseren. Het was een groot succes. Je bent ontzettend betrokken bij Hillegom en daarom kunnen we jou met recht de kanjer van het jaar 2018 noemen. Je bent de titel dubbel en dwars waard." De Burgemeester Riep Aad Otte van de Rotaryclub erbij, omdat deze club de prijs mogelijk heeft gemaakt.

Van Erk complimenteerde de vrijwilliger van het jaar, Alphons Maas met het goede werk dat hij doet voor de Stichting Vrienden van Oud Hilleogm. "De geschiedenis van Hillegom is uw passie. U wordt de voedende wortel van de stamboom van de werkgroep genealogie genoemd. U heeft enorm veel dossierkennis, bent behulpzaam, vriendelijk en betrokken. Daarnaast heeft u veel organisatorische kwaliteiten, die u jarenlang heeft ingezet voor de fiets- en wandeltochten van de stichting. U wordt omschreven als iemand waarop altijd een beroep kan worden gedaan."

Ook voor de mantelzorger van het jaar, Lydie van den Akker- Schoonderbeek had de Burgemeester alleen maar mooie woorden. "Uw leven draait voor een heel groot deel om het zorgen voor anderen en u blijft daar heel bescheiden onder. Zo zorgt u al 54 jaar voor uw dochter met een verstandelijke beperking. U bent langer mantelzorger geweest dan niet. Daarnaast verzorgt u uw man die veel begeleiding nodig heeft vanwege zijn zeer beperkte gezichtsvermogen. U heeft blijkbaar energie voor tien, want daarnaast vindt u ook nog tijd om zieke of eenzame mensen te bezoeken. Daarnaast zet u zich in voor de PKN-gemeente en het Alzheimer Café Hillegom."

Laatste

interview

Hart voor de

publieke zaak

Een prettig

klimaat

gewenst!

Mooie

woorden voor de brandweer

column n Poespas