De Hillegommer

8 mei 2018

De Hillegommer 8 mei 2018


Herdenken in stilte: nooit weer

| Foto met dank aan Tony Whelan

Hillegom n In Hillegom startte de dodenherdenking met een bijeenkomst in de Maartenskerk. Hiervandaan vertrok de stille tocht richting het Molenduin en werd na het taptoesignaal de twee minuten stilte in acht genomen. Overal in Nederland waren herdenkingsbijeenkomsten en stille tochten, speeches en kransleggingen. Bij alle herdenkingen was een grote rol weggelegd voor basis- en middelbare scholieren. Scouts verleenden tijdens de herdenking praktische assistentie.

Verbouwing

Hillegom n Ontmoetingscentrum 't Pluspunt wordt in de komende weken verbouwd. Het WelzijnsKompas heeft daarom een groot deel van de activiteiten tijdelijk op andere locaties in Hillegom ondergebracht.

Het Alzheimercafé van dinsdag 15 mei is nu in de recreatieruimte van woonzorgcentrum Bloemswaard. En de computerinstuif van SeniorWeb is vanaf 9 mei vier woensdagen lang te bezoeken in het gebouw van WelzijnsKompas aan de Abellalaan. Ook het Repair Café en het dagprogramma voor senioren zijn tijdelijk verhuisd. De bieb en Parkwijk bieden nu het onderdak. De verbouwing is onderdeel van een grote restyling van het ontmoetingscentrum. Dit jaar wordt een nieuwe naam bekendgemaakt en worden meer activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd.

Burgemeester in gesprek over moskee

Hillegom n Burgemeester Arie van Erk gaat deze week in gesprek met het bestuur van de moskee over mogelijke, externe financiering.

Het tv-programma Nieuwsuur en het NRC kwamen vorige week met het nieuws dat moskeeën gefinancierd worden vanuit het Midden Oosten. Dat zou ongewenste beïnvloeding tot gevolg kunnen hebben. De Hillegomse moskee stond op de lijst van de externe financiering. VVD-raadslid mevrouw Ringelberg stelde er vragen over tijdens de raadsvergadering. Van Erk wees op het goede contact dat er is met het moskeebestuur, hij was dan ook verbaasd over de berichtgeving. Deze week verwacht hij openheid van zaken te krijgen. Ook gaat hij zijn ongenoegen overbrengen aan het ministerie want die heeft geen actie genomen richting gemeentes die genoemd werden. (Bron: BO)

Scouts strijden om Kaagcup

streek n Zo'n 1400 waterscouts uit de regio strijden vrijdag 11 en zaterdag 12 mei op de Kagerplassen om de felbegeerde Kaagcup.

De tieners, verdeeld over 300 boten, moeten laten zien dat ze kunnen zeilen. Teams van de Shawano's Lisse, Norvicus Noordwijk en Tjarda Hillegom, Sassenheim en Warmond/Voorhout doen mee. Er wordt gevaren in lelievletten en -schouwen die voldoen aan strenge eisen.

Pierre

presenteert unieke smaak

Ruby ijs en chocolade móet je proberen'

Vogels spotten in de polder

Lekker lezen: biebtips van Genie does

Column n Poespas