De Hillegommer

28 juni 2016

De Hillegommer 28 juni 2016


1 / 6

2 / 6

Uit je dak tijdens het Hillegoms Muziekfeest

Een selfie met het enthousiaste publiek.| Foto: Remco Out Foto: ro

Hillegom n Voor de organisatie van het Hillegoms Muziekfeest, dat op zaterdag 25 juni werd gehouden, is het een spannende week geweest, omdat de kaartverkoop stroef verliep.

Door Annemiek Cornelissen

Mede door het prachtige weer werden op de dag zelf veel kaarten verkocht en schat de organisatie dat dit jaar 3500 bezoekers zijn.

Zanger Vinzzent zorgde voor dat fans uit het hele land. Hij was de grote verrassing van de avond.

Ondanks het feit dat hij vroeg was ingepland, kreeg hij de hele Hoftuin op zijn hand, dit sfeertje bleef hangen, met als gevolg dat het een topavond is geworden met presentator/zanger Erik Hulzebosch en optredens van de inmiddels huisband geworden Mannen van Oranje, Henk Dissel, Jelle B, Frans Duijts, Danny de Munck, Denis Wassenaar uit Lisse en de plaatselijke toppers Martijn Stam en Floris van Loon.

De zingende bedrijfsleider van café Puntje Puntje wist met "Mijn Hillegom" het publiek helemaal mee te krijgen. Absolute klapper was Danny de Munk, die met de nieuwste versie van "Ik voel me zo verdomd alleen" het publiek deed springen.

Foto's

Een foto-impressie van het feest is te zien op de pagina's 16 en 17 van deze krant. Met dank aan Remco Out en Annemiek Cornelissen.

Wie verdient een lintje komend jaar?

Hillegom n Dit jaar hebben drie inwoners van Hillegom een koninklijke onderscheiding ontvangen. De gedecoreerden ontvingen deze onderscheiding voor hun langdurige, toegewijde inzet voor vereniging, instelling of anderszins.

Inwoners mogen een koninklijke onderscheiding aanvragen voor mensen die ze kennen die zich vrijwillig hebben ingezet bij een vereniging, instelling of in de buurt en die het na vele jaren verdienen om een bijzondere blijk van waardering te krijgen. Een voorstelformulier staat op www.lintjes.nl.

Kort samengevat kan iemand in aanmerking komen voor een lintje als hij of zij zich minstens vijftien jaar lang zes tot acht uur per week vrijwillig inzet voor de samenleving. Dit hoeft niet bij eenzelfde vereniging te zijn, het kunnen ook meerdere organisaties of activiteiten zijn.

Om de aanvraag op tijd te kunnen beoordelen en in te dienen is het noodzakelijk dat het voorstel uiterlijk 1 augustus 2016 bij de gemeente is ingeleverd.

Voor vragen en informatie, bel met Sandra Kappert, kabinetsmedewerker: 0252-537 245 of per e-mail via bestuurssecretariaat@hillegom.nl.

Rottweilers bijten hondje dood

Hillegom n Twee niet aangelijnde Rotweillers vielen woensdag 22 juni een (aangelijnd) hondje aan. Verwoede pogingen van dierenarts Lodewijk Kamps hebben het beestje niet kunnen redden. Het hondje overleed later aan zijn verwondingen.

Het incident vond plaats aan de Oosteinderlaan rond 23.00 uur.

De eigenaar van de grote honden gaf ook de eigenaar van het kleine hondje er van langs toen deze zijn viervoetertje (kruising Jack Russel) wilde beschermen.

Tegen de eigenaar van twee Rottweilers is aangifte gedaan.

Een uitgebreid bericht is te lezen op pagina 9 van deze krant.

Raam dicht

Hillegom n Cultureel centrum Het Raam is tijdens de vakantie even gesloten.

De organisatie van Het Raam zorgt tijdens de vakantie, die duurt van 4 juli tot 29 augustus, wél voor een compleet nieuw programmaboekje.

Dit boekje wordt in de week van 8 augustus huis-aan-huis verspreid.

Vanaf maandag 4 juli staan op www.hetraamhillegom.cc alle nieuwe cursussen, cabaret- en theaterprogramma's voor het seizoen 2016 – 2017.

Ook veel andere informatie is op deze website te vinden.

Blauwe zone blijft

Hillegom n De tijdelijke blauwe zone achter het gemeentehuis blijft gehandhaafd tot eind september 2016. Dit heeft te maken met de herinrichting van het Krochtplein.

Op het Krochtplein worden meer parkeerplaatsen gemaakt, waarvan een deel blauwe zone.

Twee uur parkeren

De werkzaamheden duren van juli tot en met september. Tijdens deze periode kunnen bezoekers van het centrum, in plaats van op het Krochtplein, de auto parkeren achter het gemeentehuis.

Bij blauwe zones in Hillegom kunt u met uw parkeerschijf twee uur parkeren.

Hillegom n In vijf dagen tijd een route van 3.000 km rijden met een oud barrel.

Team ZOT, Zomerzorg on Tour, doet van 4 tot en met 8 juli weer mee aan de Carbagerun. Dit jaar rijden de deelnemers in 500 auto's met een dagwaarde van maximaal 500 euro door Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Kroatië en Bosnië. Het goede doel waarvoor de Hillegommers rijden is de Regionale Dierenambulance Bollenstreek en omstreken.

Zij hopen met hulp van sponsors een bedrag van 1 euro per gereden kilometer op te halen.

Team ZOT vertrekt op zondag 3 juli om 15.00 uur bij Café Zomerzorg en iedereen is welkom om ze uit te komen zwaaien.

Met oud barrel door Europa voor goed doel

Hillegom n In vijf dagen tijd een route van 3.000 km rijden met een oud barrel.

Team ZOT, Zomerzorg on Tour, doet van 4 t/m 8 juli mee aan de Carbagerun. Dit jaar rijden deelnemers in 500 auto's met een dagwaarde van max 500 euro door Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Kroatië en Bosnië. Het goede doel waarvoor ZOT rijdt is de Regionale Dierenambulance Bollenstreek. Zij hopen met hulp van sponsors een bedrag van 1 euro per gereden kilometer op te halen. Team ZOT vertrekt zondag 3 juli om 15.00 uur bij Zomerzorg.

Foto: Caroline Spaans

Frank Out stopt op het Fioretti

Ik kijk met veel

plezier terug'

Raad op de schommel

Huldiging van

jeugdige

sporters