De Hillegommer

25 juni 2019

De Hillegommer 25 juni 2019


Het doek valt voor Muziekvereniging Crescendo

Op 4 mei dit jaar speelde Crescendo, zoals ieder jaar, tijdens de herdenkingsbijeenkomst. | Foto: archief, Remco Out Foto: remco out

HILLEGOM n Het was voor veel leden een emotionele bijeenkomst vorige week in verenigingsgebouw De Drempel. Uiteindelijk is na lang beraad besloten tot ontbinding van de vereniging.

Zoals ieder vereniging kende Crescendo goede en slechtere jaren. De laatste jaren daalde het ledental enorm en de aanwas van nieuwe muzikanten of leerling muzikanten was beperkt. Wel werd er ondanks de kleine bezetting actief muziek gemaakt.

Op maandag repeteerde de Harmoniesectie en op donderdag de enthousiaste slagwerkers. Jaarlijks werden meerdere concerten gegeven. Traditioneel was het Nieuwjaarsconcert in Villa Flora dat altijd met veel enthousiasme werd ontvangen. Ook was Crescendo dit jaar nog te horen tijdens de herdenking van de gevallenen op 4 mei en tijdens Koningsdag brachten zij de aubade.

Het geplande Beatles-optreden bij de opening van het Beatlesmonument viel letterlijk en figuurlijk in het water vanwege het slechte weer maar wordt wellicht nog op een later moment gegeven als afscheidsconcert.

De muziekvereniging met de welbekende rode jasjes verdwijnt na 89 jaar uit het straatbeeld van Hillegom. Veel mensen hebben hier in al die jaren veel plezier gehad in maken van muziek en kijken met weemoed terug.

Muziekfeest uitverkocht

Hillegom n Het jaarlijkse Hillegoms Muziekfeest is uitverkocht. Volgens de eventmanager Klaas Slootweg die al 19 jaar nauw betrokken is bij de organisatie van dit fantastische evenement is 'uitverkocht' nooit eerder voorgekomen.

Natuurlijk zal de line up dit jaar wel een doorslaggevende reden zijn, maar ook de positieve weersvoorspellingen voor volgende week zullen aan het resultaat hebben bijgedragen. Een goed advies voor volgend jaar: koop tickets op tijd! De 'early bird' tickets voor 2020 gaan zeer binnenkort via Go Tickets al in de verkoop.

Meerlaan dicht

Hillegom n De gemeente start 22 juli met de opknapbeurt van de Meerlaan. Het gaat om het hele wegdeel vanaf de rotonde tot de Ringvaart. De weg is aan vervanging toe, hij is verzakt en wordt opgehoogd. De werkzaamheden duren tot en met ongeveer 30 augustus.

Het genoemde deel van de Meerlaan is afgesloten voor auto's. Het autoverkeer wordt omgeleid via borden. Voetgangers en fietser kunnen er langs. Dit gebeurt voor een deel via loopplanken. Fietsers moeten dan waarschijnlijk even afstappen.

Geen boek maar een e-reader mee?

Hoe werkt dat eigenlijk?

Raad stemt in met plannen centrum

Erfpacht nog van deze tijd?

column n Poespas