De Hillegommer

17 december 2019

De Hillegommer 17 december 2019


Ho-ho-ho door Hillegom

Ondanks de kou, regen en harde wind, meldden honderden deelnemers zich voor de start. | Foto en tekst: Remco Out.

santarun n Honderden kerstmannen- vrouwen en -kinderen deden zaterdag mee aan de eerste editie van de Santa Run. Deze eerste editie was gelijk een groot succes. Het evenement was georganiseerd door de Rotaract Bollenstreek en de Rotaryclub van Hillegom en Lisse. Met de Santa Run werd er ook geld opgehaald voor meerder goede doelen. Voor de start was er al 3000 euro opgehaald. Dit werd gelijk verdeeld tussen Voedselbank Hillegom, Voedselbank Lisse en de Nierstichting. Zij kregen allemaal 1000 euro. (Lees het hele artikel p15)

De bedragen zullen nog hoger worden met de verkoop van eten en drinken en de afterparty. Na de uitreiking was het tijd voor een gezellige warming-up. Zeker in de regen en wind was dit voor de lopers erg fijn. Na de toespraak van de burgemeester werd er het startschot gegevens en konden de lopers op weg.

Santa Run

De route ging van het Henri Dunantplein richting de Hoftuin waar een rondje werd gemaakt, waarna de lopers door de Hoofdstraat weer terug keerde bij het de start. De route kon rennend of lopend afgelegd worden en op het plein werd er na iedere ronde een stempel gezet. Voor de toeschouwers was er ook genoeg op het plein te zien. Zo liep er een echte kerstman rond en waren er verschillende standjes met onder andere eten en drinken.

Afterparty

Na de run ging de avond nog verder in de Hotel Villa Flora waar een gezellige afterparty op het programma stond. DJ Dolphin en Martijn Stam waren er om er echt een groot feest van te maken. De Rotaract heeft samen met de deelnemers en voorbijgangers wel vijfhonderd kerskaarten geschreven. Deze kaarten zijn bedoeld door eenzame ouderen, zodat zij ook een kaartje met kerst zullen krijgen.

Tongelaer valt in de prijzen

Hillegom n Zo'n twaalf bewoners aan de Tongelaer werden vorige week aangenaam verrast door Gaston, van de Postcode Loterij. Hij kwam langs om de straatprijs uit de delen die was gevallen op 2181 LT.

De gewonnen bedragen varieerde tussen de 12.500 tot 50.000 euro. Een van de bewoners won een auto, maar was helaas niet thuis om de prijs in ontvangst te nemen.

De uitzending van de uitreiking van de Hillegomse straatprijs is zondag 29 december te zien in het tv-programma 1 tegen 100 op RTL 4 om 21.30 uur.

Laatste krant 2019

oudennieuw n Voor u ligt alweer de laatste reguliere Hillegommer van dit jaar.

Zoals ieder jaar gebruikelijk blikken we terug met een jaaroverzicht. Dit verschijnt op dinsdag 24 december. Op 31 december verschijnt er geen krant. Op donderdag 2 januari ontvangt u een special: magazine 2020. Dit wordt ook huis-aan-huis verspreid. De eerstvolgende 'gewone' Hillegommer verschijnt op dinsdag 7 januari. Ondertussen blijft www.dehillegommer.nl gewoon in de lucht voor het laatste nieuws. De redactie wenst al haar lezers gezellige feestdagen, een veilige en goede jaarwisseling en een heel gezond 2020!

Nog één keer binnenkijken bij de Jozef

School had wel 20.000 leerlingen

Raad kiest voor hergebruik

Puzzel mee met extra grote kerstpuzzel

column n Poespas