De Hillegommer

26 mei 2020

De Hillegommer 26 mei 2020


Feest op afstand met de Toppers

Op gepaste afstand werden deelnemers van inloopavond vorige week verrast. | Foto en tekst met dank aan Leontine.

Hillegom n Al enkele jaren verzorgt het team Inloopavonden Hillegom wekelijks een thema avond voor kwetsbare (jong)volwassenen uit Hillegom. Deze avonden worden gesubsidieerd door de gemeente. Het doel is om onderling sociale contacten op te doen en een ontspannen avond te hebben. Regelmatig wordt een gastspreker uitgenodigd. De wijkagent, een rouwdeskundige en de boswachter zijn al langs geweest en ook een rondleiding bij de brandweer was een invulling voor zo'n thema avond. (Lees verder op p9 en op www.dehillegommer.nl.)

Vorig jaar werd het seizoen feestelijk afgesloten met een rondleiding door het duin met een boswachter. Wekelijks bezoeken gemiddeld 15 a 20 deelnemers deze avond. De deelnemers omschrijven de inloopavond als een van de leukste avonden van de week. Ze zijn enthousiast, doen vrienden op en voelen zich veilig.

Door het COVID-19 worden de deelnemers extra geraakt. Daarom wilde het team deze toppers op Hemelvaart extra in het zonnetje zetten en ze een hart onder de riem steken. Op meerdere plekken in Hillegom werden de deelnemers op gepaste afstand op een enthousiaste gekke muzikale wijze verrast. Er werd gelachen , gedanst en gezongen. Het optreden resulteerde in veel blije gezichten.

Ondanks dat de reguliere avonden niet door kunnen gaan, zijn er diverse online chatavonden en staat er een online bingo op de agenda waar al veel deelnemers zich voor hebben ingeschreven.

Interesse

Wil je meer informatie of wil je ook graag naar de avonden komen? Mail dan naar inloopavonden@hotmail.com of stuur een berichtje naar de Facebookpagina.

Horeca heropent mondjesmaat

corona n Nederland gaat langzaam open. Net als omringende landen worden de regels, die van overheidswege zijn opgelegd om verdere verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan, verder versoepeld.

Tijdens de zomerse dagen rondom Hemelvaartsdag liep het al storm op de Noordzeestranden, maar ook de eigenaren van de strandpaviljoens moeten geduld hebben: ze mogen onder strikte voorwaarden pas open op 1 juni.

En dat geldt ook voor Chocolaterie Pierre. De ijs- en chocoladeverkoop in de winkel is de afgelopen weken wel doorgegaan, maar het was natuurlijk niet mogelijk om binnen (of buiten op het terras) een kop koffie of thee te drinken.

Met ingang van dinsdag 2 juni is ook Pierre weer 'helemaal' open: "Wij volgen uiteraard de regels van het RIVM en zijn heel blij dat wij onze klanten weer mogen ontvangen in het gedeelte van onze winkel waar ze kunnen genieten van iets lekkers uit onze chocolaterie en op het terras", laat een van de medewerkers weten.

>Theater voor Bloemswaard bewoners

toneel n De bewoners van Bloemswaard werden vorige week verrast met een buitenoptreden van Theaterschool Teylingen.

Om een steentje bij te dragen in deze moeilijke tijd, heeft Theaterschool Teylingen een gratis voorstelling gemaakt voor mensen die wonen en werken in zorginstellingen: ‘Ik Heb Je Lief’ genieten. Drie ervaren leerlingen van de theaterschool brachten voor de entree van Bloemswaard al dansend een verzameling liedjes uit musicals en songfestivalnummers ten gehore.

Taalcafé

verblijdt

deelnemers

Oefenen

gaat digitaal verder

Spaaractie met de vrienden

Buitenspelen op 10 juni met extra regels

column n Poespas