De Hillegommer

14 januari 2020

De Hillegommer 14 januari 2020


Lintjesregen bij de brandweer

Trotse gezichten bij de uitreiking. | Foto: Annemiek Cornelissen.

Hillegom n Tijdens de korpsavond van de Hillegomse brandweer, 10 januari, werden ook dit jaar weer Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Aan burgemeester Arie van Erk de eer om in de kazerne aan de Weerlaan 20 in totaal vier brandweermannen te verrassen: Johan Brandsma, Han Spilker, Kees Stokman en Ruben van der Lans mogen zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De gemeente Hillegom noemt de vrijwillige brandweermannen betrokken en gedreven en zij hebben veel betekend voor de kazerne in Hillegom.

De volgende personen worden Koninklijk onderscheiden:

De heer J.T.M. (Johan) Brandsma

De heer Brandsma is al ruim 32 jaar in trouwe brandweerdienst van de kazerne Hillegom. Hij werd op 1 september 1987 aangesteld bij de vrijwillige brandweer. Tijdens zijn brandweercarrière heeft de heer Brandsma diverse opleidingen gevolgd zoals WVD-er (waarschuwings- en verkenningsdienst voor het opsporen van gevaarlijke stoffen). Daarnaast is hij ook een enthousiast instructeur en oefenleider.

De heer H.J. (Han) Spilker

De heer Spilker werd op 1 september 1987 aangesteld bij de vrijwillige brandweer en is dus al ruim 32 jaar in trouwe dienst van de vrijwillige brandweer. De heer Spilker volgde diverse opleidingen tot het niveau van chauffeur pompbediener. Daarnaast is de heer Spilker ten tijde van het duikteam in Hillegom duik assistent geweest. Tevens zorgt hij voor het onderhoud van materiaal en materieel in de kazerne.

De heer C.A.G. (Kees) Stokman

De heer Stokman begon zijn carrière op 3 mei 1989 bij de brandweer Vogelenzang. Na enige jaren stapte hij over naar de brandweer Hillegom. Ook hij is dus al ruim 30 jaar actief voor de vrijwillige brandweer. Tijdens zijn brandweer carrière heeft de heer Stokman diverse opleidingen gevolgd, waaronder die van chauffeur pompbediener, duiker, duikploegleider, instructeur en bevelvoerder.

De heer Stokman heeft vooral de rol van bevelvoerder en af en toe als chauffeur. Daarnaast steekt hij veel energie in de oefenvoorbereiding.

De heer R.E. (Ruben) van der Lans

De heer Van der Lans is sinds 1 juli 1996 lid van de vrijwillige brandweer. Door het volgen van diverse opleidingen werd de heer Van der Lans brandweerwacht, duiker, chauffeur pompbediener, duikploegleider, duikinstructeur en bevelvoerder. Bij zijn werkgever Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond is de heer Van der Lans nog steeds duiker, duikploegleider en instructeur.

Genoemde heren zijn betrokken en gedreven bandweermannen, die veel betekenen voor de kazerne Hillegom. Zij worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Koninklijk onderscheiden

Hillegom n (vervolg artikel links op deze pagina). De volgende brandweermannen zijn onderscheiden:

Johan Brandsma. Hij is al ruim 32 jaar in trouwe brandweerdienst van de kazerne Hillegom. Hij werd op 1 september 1987 aangesteld bij de vrijwillige brandweer. Tijdens zijn brandweercarrière heeft de heer Brandsma diverse opleidingen gevolgd zoals WVD-er (waarschuwings- en verkenningsdienst voor het opsporen van gevaarlijke stoffen). Daarnaast is hij ook een enthousiast instructeur en oefenleider.

Han Spilker werd op 1 september 1987 aangesteld bij de vrijwillige brandweer en is dus al ruim 32 jaar in trouwe dienst van de vrijwillige brandweer. Spilker volgde diverse opleidingen tot het niveau van chauffeur pompbediener. Daarnaast is hij ten tijde van het duikteam in Hillegom duik assistent geweest. Tevens zorgt hij voor het onderhoud van materiaal en materieel in de kazerne.

Kees Stokman begon zijn carrière op 3 mei 1989 bij de brandweer Vogelenzang. Na enige jaren stapte hij over naar de brandweer Hillegom. Ook hij is dus al ruim 30 jaar actief voor de vrijwillige brandweer. Tijdens zijn brandweer carrière heeft Stokman diverse opleidingen gevolgd, waaronder die van chauffeur pompbediener, duiker, duikploegleider, instructeur en bevelvoerder. Stokman heeft vooral de rol van bevelvoerder en af en toe als chauffeur. Daarnaast steekt hij veel energie in de oefenvoorbereiding.

Ruben van der Lans is sinds 1 juli 1996 lid van de vrijwillige brandweer. Door het volgen van diverse opleidingen werd Van der Lans brandweerwacht, duiker, chauffeur pompbediener, duikploegleider, duikinstructeur en bevelvoerder. Bij zijn werkgever Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond is de hij nog steeds duiker, duikploegleider en instructeur.

IRH proost op het nieuwe jaar

Pubquiz winnaars Experts in Pink

Subsidie voor minder

verbruik

Oplossing voor perikelen rond erfpacht

column n Poespas

5 / 30

6 / 30

7 / 30

8 / 30

9 / 30

10 / 30

11 / 30

12 / 30

13 / 30

14 / 30

15 / 30

16 / 30

17 / 30

18 / 30

19 / 30

20 / 30

21 / 30

22 / 30

23 / 30

24 / 30

25 / 30

26 / 30

27 / 30

28 / 30

29 / 30