De Hillegommer

3 oktober 2017

De Hillegommer 3 oktober 2017


Kerkuil assisteert bij opening

Tim geeft de sleutel via de burgemeester aan de heer Van Saase. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen Foto: ac

HILLEGOM n Zorgcentrum Parkwijk is vrijdag 29 september officieel geopend. De openingshandeling was heel bijzonder, net als de nieuwe locatie. Bouman Roofvogels was uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn en niet alleen de bewoners werden getrakteerd op een spectaculaire roofvogelshow. Een van de vogels, de witte kerkuil Tim, verzorgde de openingsact. De uil kreeg van de directeur van het nieuwe zorgcentrum Joke Ricke de sleutel overhandigd en hij bracht deze naar burgemeester Arie van Erk, die deze vervolgens overhandigde aan de langst wonende bewoner van Parkwijk: de heer Van Saase.

Voorafgaand aan de officiële opening was er een roofvogelshow, waarbij een woestijnbuizerd laag over de bewoners vloog en op de hoofden van een van hen neerstreek. Sommige bewoners vonden het prachtig, anderen schrokken behoorlijk, maar uiteindelijk genoot iedereen. Ricke blikte terug in de geschiedenis van Parkwijk, dat is opgericht in 1959: "Dit is het derde vernieuwde Parkwijk in 58 jaar. Dat komt door de snel veranderde zorgvraag. We begonnen als huisvesting voor ouderen, waarbij eisen gesteld werden aan een goede gezondheid en leeftijd: 65 jaar. Bij de tweede periode van Parkwijk werd het een verzorgingshuis en werden er cliënten met lichte dementie opgenomen. Nu is het een woonzorgcentrum: een combinatie van verzorgings- en verpleeghuiszorg, zowel op het gebied van lichamelijke als geestelijke zorg. De gemiddelde leeftijd van mensen die bij ons wonen is op dit moment ruim 86 jaar."

De voorbereidingen voor het nieuwe Parkwijk hebben jaren in beslag genomen.

Al in 2007 waren er nieuwbouwplannen. Bij Parkwijk is net als bij Zorgcentrum Bloemswaard een dienstencentrum gecreëerd met een locatie van Fysiotherapie Elsbroek, Hairstudio Elsbroek en een pedicure en schoonheidsspecialiste. Verder is er een prachtig restaurant gekomen met een groot terras. Gedurende de verbouwing waren de bewoners van Parkwijk tijdelijk gehuisvest in het seniorencomplex Julia, het appartementencomplex naast Bloemswaard, dat Woningstichting Stek voor deze periode aan de Hozo verhuurd heeft.

(Lees het hele artikel op: www.dehillegommer.nl)

De bewoners zaten nu stralend in het restaurant en genoten van de lekkere hapjes en drankjes die zij kregen voorgeschoteld en de feestelijkheden. Buiten de Roofvogelshow was er ook live muziek. Bovendien mochten de bewoners van Parkwijk na de openingshandeling de verschillende roofvogels op hun arm nemen en met hen op de foto. Dat vonden ze echt fantastisch. Burgemeester Arie van Erk was zeer te spreken over het nieuwe Parkwijk. "Het oude parkwijk vond ik al prachtig, maar dit gebouw voorzag niet aan de eisen van deze tijd. Hozo heeft de stap gezet om tot deze nieuwbouw over te gaan en ik zie dat als een goede ontwikkeling. Voor de ouderen in Hillegom is het heerlijk om zo'n mooie voorziening te hebben in eigen dorp. Hozo is onmisbaar geworden in onze gemeente met het mooie Bloemswaard dat net een paar jaar oud is, Maronia, de thuiszorg en nu dit prachtige parkwijk".

ANNEMIEK CORNELISSEN

Repair Café in 't Pluspunt

tweedekans n In 't Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28 is zaterdag 7 van 13.00 uur tot 15.00 uur het Repair Café geopend.

Hier kunnen inwoners van Hillegom iedere eerste zaterdag van de maand terecht voor een reparatie aan elektrische apparaten, kledingstukken, fietsen of speelgoed die makkelijk nog een tweede ronde meekunnen. Vrijwilligers zitten klaar om te helpen en iedereen met een goed gevoel en gerepareerd kleingoed naar huis te kunnen laten gaan.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren.

Tijdens het café is gereedschap en (beperkt) materiaal aanwezig om verschillende reparaties uit te voeren. Meer informatie op: www.repaircafe.nl

Brugklassers zetten zich in voor Droomdag

goeddoel n Aankomende vrijdag 6 oktober zetten de brugklasleerlingen van het Fioretti College in Lisse en Hillegom zich door middel van sport en spel in voor Stichting Droomdag tijdens de jaarlijkse Franciscusdag.

Het doel van Stichting Droomdag is het verzorgen van een onvergetelijke, onbezorgde (te) gekke dag voor gezinnen waarvan een ouder kankerpatiënt/ levensbedreigend ziek is.

De brugklasleerlingen worden in groepen ingedeeld en in deze groepen gaan ze met elkaar de strijd aan voor de meeste stickers, iedere sticker staat voor een bepaald gesponsord bedrag dus hoe meer stickers, hoe meer geld voor Stichting Droomdag.

Na afloop van de dag gaan de mentoren dan aan de slag met het tellen van het opgehaalde geld.

Hopelijk met een mooi eindbedrag als resultaat. Als dank voor hun inzet is er voor de leerlingen in de avond een speciaal feest voor alle brugklasleerlingen van het Fioretti College.

Diabetes Fonds zoekt collectanten

Hillegom n Collecteren voor het Diabetes Fonds heeft zin. Er wordt namelijk geld ingezameld dat onderzoekers gebruiken om oplossingen te vinden voor diabetes. Het Diabetes Fonds is hard op zoek naar vrijwilligers voor de collecte die willen helpen om geld in te zamelen voor onderzoek.

De collecteweek is dit jaar van 30 oktober tot en met 4 november. Aanmelden kan bij Peter Janse.

Hij organiseert de collecte voor het Diabetes Fonds in Hillegom en is te bereiken via peter.m.janse@gmail.com of via 06-27047958.

Meer informatie op www.diabetesfonds.nl/collectant.

Het Diabetes Fonds organiseert de jaarlijkse collecteweek om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar diabetes.

Er zijn 1 miljoen Nederlanders met diabetes, een ziekte die de gezondheid steelt en kan leiden tot allerlei ernstige lichamelijke problemen.

Dat is onacceptabel, vindt het Diabetes Fonds.

Daarom doet het fonds er samen met haar vrijwilligers alles aan om diabetes en de gevolgen ervan aan te pakken.

Foto: annemiek cornelissen

Platina paar Jan en Tiny Klaveren

Ik kan d'r wel

opvreten, zo leuk is ze!'

Corso is

visitekaartje van de streek

Economische agenda

vastgesteld

column n Poespas