De Hillegommer

16 juli 2019

De Hillegommer 16 juli 2019


Elektrische graver op proef

Karin Hoekstra test de nieuwe graver onder toeziend oog van eigenaar Jolman. | Foto: Rose Marie Keijzer. Foto: Rose Marie Keijzer

Hillegom • Wethouder Karin Hoekstra was vorige week bij een demo van een elektrische graafmachine. Aannemersbedrijf Jolman uit Hillegom is een van de eerste in Nederland die deze in gebruik heeft. De demonstratie was tijdens werkzaamheden aan de Olympiaweg, waar de gemeente en uitvoerder De Meerlanden, de machine op proef gebruiken. Hoekstra was enthousiast over de machine die het op accu's makkelijk een dag volhoudt. Hillegom wil de CO2-uitstoot terugdringen en emissieloze motoren, zoals in deze graafmachine, sluiten goed aan bij de ambities van de gemeente.

Daten en eten

Hillegom n Gedurende de zomerperiode zijn er in Plein28 onder de noemer ZomerPlein extra activiteiten voor ouderen.

Zes weken lang is er wekelijks een speciale activiteit voor ouderen gericht op bewegen en ontmoeten. Deze activiteiten worden georganiseerd door WelzijnsKompas en mogelijk gemaakt door een gezamenlijke financiële bijdrage van het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo. Een van deze activiteiten is Daten&Eten in Plein28 op het Henri Dunantplein 28 op dinsdag 23 juli van 16.00 tot 18.00 uur.

In rondes van vijf minuten gaan aanwezigen in duo's met elkaar in gesprek om elkaar beter te leren kennen en nieuwe vriendschappen een kans te geven. Na het daten kan iedereen genieten van een hapje en een drankje. Deze activiteit is speciaal bedoeld voor 55 jaar en ouder. Deelname kost 5 euro (inclusief eten).

Aanmelden via: Marije Pots, 06 406 44 805 of 0252 - 757100 (tussen 09.00 en 12.30 uur). Mailen kan ook: info@plein28.nl. Meer info: www.plein28.nl.

Kinder vakantiedag

Beinsdorp n Stichting Maatvast en Stichting Actief Beinsdorp houden zaterdag 27 juli voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar een kindervakantiedag met als thema Piraten.

Verzamelen om 14.00 uur bij dorpshuis Het Eiland aan de Rietkraag 5. Rond 17.00 uur gaat de barbecue aan en wordt de dag afgesloten met een maaltijd. Opgeven kan tot 20 juli via de mail eiland@maatvast.nl of bel de beheerder 0252-525102. Deelname kost 2,50 per kind inclusief eten en drinken. De organisatie kan nog wat extra hulp gebruiken. Opgeven kan via genoemd mailadres of telefoonnummer. Voor de kinderen die met vakantie zijn, komt er nog een tweede kindervakantiedag: vrijdag 16 augustus.

Station voor Keukenhof

Hillegom n De gemeenteraad van Hillegom is donderdag akkoord gegaan met een onderzoek naar meer toeristische voordelen voor het treinstation.

Dankzij een motie van GroenLinks, BBH en D66 wordt er gekeken naar de mogelijkheden van een busverbinding van het station naar Keukenhof. De naam van het station zou gewijzigd moeten worden in een titel die verwijst naar Keukenhof. Ook wordt onderzocht of fietsverhuur en bagageservice op de drie treinstations in de Bollenstreek mogelijk is. Als toeristen meer van Hillegom gebruik gaan maken, moet Hillegom daar ook van profiteren, vindt de gemeenteraad. Het stationsgebied zou toeristisch overstappunt kunnen worden. Het onderzoek moet 1 november klaar zijn. Alleen VVD stemde tegen.

Diamanten bruidspaar Jannie en John

We zagen elkaar en het

was aan'

Broedende gierzwaluw bijna dakloos

column n Poespas