De Hillegommer

6 november 2018

De Hillegommer 6 november 2018


Drie 100-jarigen in één week

'Gaat u maar zitten burgemeester, dan zet ik koffie voor u'. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen

HILLEGOM n Burgemeester Arie van Erk bracht op maandag 5 november een bezoek aan de derde 100-jarige binnen een week: Jan Evers, die precies op deze dag deze hoge leeftijd bereikte. Evers woont nu sinds ongeveer dertig jaar aan het Willem Alexanderplantsoen en heeft als grote hobby koken. Dagelijks kookt hij nog voor de dochter van zijn overleden vriend, die bijzondere zorg nodig heeft. Dat doet hij met veel plezier. Jan Evers heeft drie kinderen en zeven kleinkinderen en woont nog geheel zelfstandig. Toen de Burgemeester binnenkwam kon hij maar een ding zeggen: "Ik ben heel vereerd, ga maar lekker zitten dan krijgt u koffie".

Uitnodiging voor 75-jarigen

Hillegom n Het Welzijnsbezoek, eerder bekend als het signalerend huisbezoek, wordt gehouden onder inwoners van Hillegom die dit jaar 75 jaar worden. Vrijwilligers van WelzijnsKompas komen eenmalig op bezoek en bespreken samen met de 75-jarige een zevental onderwerpen.

De vrijwilliger komt langs om te horen hoe het er mee gaat, of er vragen zijn, of men ondersteuning nodig heeft, of dat men iets wil betekenen voor een ander. Ook informeert de vrijwilliger over de mogelijkheden en regelingen om het thuis wonen zo optimaal mogelijk te maken op het gebied van: Gezondheid, mantelzorg, activiteitenWonen, mobiliteit en vervoerZorg- en dienstverlening, sociale contacten, welzijn en financiën

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie over het Welzijnsbezoek en aanmelding voor deelname kan contact opgenomen worden met WelzijnsKompas op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur, (0252) 75 71 00. Aanmelding kan ook via de mail: info@welzijnskompas.nl

WelzijnsKompas is de welzijnsorganisatie voor bewoners in Hillegom en Lisse. WelzijnsKompas helpt buurten leefbaar maken en ondersteunt bewoners om zichzelf (weer) te redden en mee te doen in de samenleving.

Automobilist haalt nat pak

Hillegom n Een automobilist heeft zaterdagochtend een nat pak gehaald.

Na een aanrijding op de hoek Margrietenlaan/Bartenweg op de N206 belandde hij met zijn de auto in de Leidsevaart.

De bestuurder wist zelf uit zijn auto te komen en naar de kant te zwemmen.

Daar werd hij nagekeken door het ambulancepersoneel en kon hij naar huis.

Het bergen van zijn auto nam enkele uren in beslag.


Jubileum voor parochiekoor

12,5 jaar wordt muzikaal gevierd

Leestips van de bieb

Restaurateur aan het woord

column n poespas