De Hillegommer

26 februari 2019

De Hillegommer 26 februari 2019


Jongeren aangehouden

Hillegom n Een groep jongeren uit de regio en ook in Hillegom maakt zich vermoedelijk schuldig aan het afnemen van geld en goederen van leeftijdsgenoten.

De laatste weken zorgt een groep jongeren voor ernstige overlast. Er zijn inmiddels drie jongeren opgepakt. Een aantal leerlingen van het Fioretti College is bedreigd en gedwongen om geld en spullen af te staan. De school heeft samen met de politie moeten constateren dat ook een aantal van de groep jongeren, leerlingen van het Fioretti College zijn. Enkele van deze leerlingen zijn van school gestuurd. Een gezamenlijk persbericht van de gemeente, de politie en het Fioretti College Hillegom staat op pagina 7.

Officieel warmste februaridag ooit

zon n Er lijkt geen einde te komen aan het bijzonder warme weer van februari: maandag 25 februari werden warmterecords verpulverd en dat geldt ook voor dagen daarna. In De Bilt werd het 17,5 graden.

In Hoek van Holland was het maandag 18,3 graden en in het Brabantse Gilze-Rijen 18,4 graden. Niet eerder was het zo warm in ons land op 25 februari. In het zuiden, maar ook in duingebieden werd, bij het ter perse gaan van deze krant, maandagavond, de verwachting uitgesproken dat het circa 19 graden zou worden: ook aan zee is het dus zeer aangenaam.Woensdag wordt de warmste dag van de week met in het zuiden lokaal middagtemperaturen van omstreeks 20 graden. De 20 graden komt zelfs in de buurt van het all-time maandrecord over alle weerstations. Dit is 20,4 graden. Naar buiten dus en genieten!


Subsidie voor voedselbank

Hillegom n De gemeenteraad is vorige week akkoord gegaan met een subsidie van 345.000 euro voor de voedselbank.

Zij kunnen daarmee een bedrijfspand aan de Satellietbaan kopen. Ze moesten op zoek naar een nieuwe plek omdat ze hun huidige locatie in de Jozefkerk moesten verlaten. De organisatie steunt zo'n 65 gezinnen met een minimum inkomen met een wekelijks levensmiddelenpakket.

Nieuwe duofiets dankzij fondsen

Extra fietsmaatjes welkom

Raad nog steeds verdeeld over budget RC

Oud boek krijgt digitaal jasje

column n Poespas