De Hillegommer

5 juni 2018

De Hillegommer 5 juni 2018


Natte haren tijdens vierdaagse

Deze vier wandelaars maakt het niets uit dat het regent. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: ac

HILLEGOM n De Avondvierdaagse zit er weer op. Het was wel eentje voor in de boeken, want vanwege het hevige noodweer met onweer op de eerste loopdag, werd deze avond afgelast. Dit tot grote teleurstelling van de 1150 lopers. De tweede en derde loopdagen gingen wel door onder zomerse temperaturen en de laatste dag kwam de regen met bakken uit de hemel. Hetgeen betekende dat het slotfeest op het Henri Dunantplein, compleet met disco in het water is gevallen. (Lees het hele artikel op pagina 5 en op www.dehillegommer.nl)

Dit feest werd gesponsord door het Koopcentrum Hillegom. Dat kon echter de pret niet drukken, jong en oud hadden het prima naar het zin en het sfeertje was opperbest.

Er waren dit jaar 70 deelnemers meer dan vorig jaar en dat juichte de grote organisator achter dit festijn, die dit al 18 jaar met haar man Harry doet, alleen maar toe. "Het is altijd weer een gok hoeveel deelnemers zich aanmelden. 1150 lopers is natuurlijk fantastisch". Ook dit jaar konden er weer vier afstanden gelopen kunnen worden, namelijk 3,5,10 en 15 km. Het lopen verliep goed, ook al waren er hier en daar wat op brekingen onderweg, waaronder aan de Passage bij het Henri Dunantplein. De routes werden omgelegd en dat werkte prima. Nieuw dit jaar was dat Hillegom een schone Avondvierdaagse had. De Stichting deed mee met de actie van Nederland schoon en dat betekende dat er langs de route afvalbakken stonden waarin de deelnemers vuil konden gooien. Ook werd meegedaan nemen aan de actie van NMCX, de afvalbingo. Iedere deelnemer, die dat wilde kreeg een bingokaart waarop ze konden afstrepen wat ze allemaal onderweg vonden op straat en hebben weggegooid. Op de laatste avond heeft wethouder Fred van Trigt de winnaars van deze afvalbingo bekend gemaakt. Dat gebeurde op het Henri Dunantplein. Helaas waren ze alle drie niet aanwezig en krijgen ze hun prijs later als ze zich melden. Dat zijn Natalia, Joelle van Noort en Foss. Deze kinderen ook die zonder achternaam, die zich herkennen, mogen zich melden bij de organisatie om hun prijs in ontvangst te nemen.

Geslaagd!

examens n Zoals ieder jaar rond deze tijd gebruikelijk is, heeft De Hillegommer een speciale felicitatiepagina voor de geslaagde eindexamenkandidaten van het voortgezet onderwijs.

Iedereen die de geslaagde in kwestie op een originele wijze wil feliciteren, mag op deze pagina gratis een felicitatie-advertentie plaatsen. Stuur een foto, liefst staand (portrait) en in een hoge resolutie (minimaal 1 mb) met felicitatietekst (max 30 woorden) naar: redactie@dehillegommer.nl vóór zondag 17 juni. Er kunnen maximaal 29 felicitaties op één felicitatiepagina. Afhankelijk van het aantal inzendingen wordt een extra pagina gemaakt.

Stijging banen

Streek n Goed nieuws voor Holland Rijnland (HR), het samenwerkingsverband van 14 gemeenten, waaronder de Bollenstreek: het aantal banen neemt daar sterker toe dan in heel Nederland en de WW blijft verder dalen. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

In HR nemen de banen met 9.700 toe, van 220.900 in 2017 naar 230.500 in 2019. Deze stijging ligt boven het landelijk gemiddelde. De groei zit vooral in de sectoren uitzendbureaus, zorg&welzijn, horeca en specialistische zakelijke diensten. Alleen in financiële dienstverlening valt een krimp te zien.

Oplossingen voor loonkostensubsidie

streek n Het dagelijks bestuur van de sociale dienst in de Bollenstreek, de ISD, heeft drie oplossingen voor het toekomstig beleid voor loonkostensubsidie.

De Bollenstreek bezuinigt op de subsidie om mensen met een beperking in dienst te hebben.

Er werden zelfs kamervragen over gesteld.

Er zijn nu drie opties. De eerste is het huidige beleid inclusief maatwerk handhaven.

Keuze twee is terug naar het oude beleid van voor 1 januari 2018.

De derde keuze is huidig beleid aanpassen met nadruk op duurzame uitstroom en ontwikkeling van mensen binnen deze doelgroep.

De gemeenten bespreken het binnen eigen college en raad en op 14 juni komt een gezamenlijk besluit. (Bron: Bo)

Pluspunt

omgedoopt

tot Plein 28

Jong&oud samen: dát is

belangrijk!

Boerderij

winkel

groot succes

Cultuurdag voor fio-

leerlingen

column n Poespas