De Hillegommer

24 september 2019

De Hillegommer 24 september 2019


Van Erk opent jubileumjaar

Het nieuwe pannaveldje werd officieel geopend door burgemeester Van Erk en wethouder Anne de Jong (rechts). | Foto: Tony Whelan Foto: Tony Whelan

SPORT n Burgemeester Arie van Erk heeft zondag 22 september met de opening van het nieuwe pannaveldje bij SV Hillegom het startschot gegeven voor het jubileum 100 jaar voetbal in Hillegom. Het gehele seizoen staat SV Hillegom stil bij dit heugelijke feit. Veel activiteiten krijgen dit seizoen een extra feestelijke tintje, belooft de vereniging. SV Hillegom ontstond in 2012 door een fusie tussen Concordia en VV Hillegom. Die clubs werden beide in 1920 opgericht. Reden te meer om stil te staan bij een eeuw voetbal in Hillegom.

Eerste hulp bij naaiproblemen

PLEIN28 n Voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het zelf maken of repareren van kleding, is er een nieuwe activiteit in Plein28.

Op donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur is er 'Eerste Hulp bij Naaiproblemen': onder het toeziend oog van professionele vrijwilligers kan geleerd worden om (bijvoorbeeld) een rits in te zetten, een broek of jurk in te korten of een simpel kledingstuk te naaien. Het is de bedoeling dat men zelf leert de naaiproblemen op te lossen. Het is ook mogelijk om in overleg met de vrijwilligers een naaiproject te starten dat meerdere weken duurt. 'Eerste Hulp bij Naaiproblemen' is geen naailes met een programma van A tot Z, maar geeft mensen kans om kleding zelf te (leren) herstellen, of om eigen kleding te maken. Het thema van Plein28, samen – leren – doen, staat bij deze activiteit centraal. 'Eerste Hulp bij Naai Problemen' is een initiatief van Maria Huibers en Soheer Soliman, vrijwilligers bij Welzijnskompas. Ervaring met naaien is niet nodig, maar breng wel eigen materiaal (zoals naaigerei en stof) mee. De kosten voor deelname bedragen 1 euro per keer, inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie over deze activiteit kunt u contact opnemen met Marije Pots (coördinator Plein28), m.pots@welzijnskompas.nl of 0640644805.

Winterbridge

KAARTEN n Bridgeclub Beinsdorp organiseert in de wintermaanden elke eerste zondag van de maand een gezellige bridgedrive.

De eerste keer is op zondag 6 oktober, aanvang 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Er wordt gespeeld in Dorpshuis Het Eiland, Rietkraag 5 in Beinsdorp. Kosten zijn 5 euro per persoon, inclusief hapjes. Inschrijven: via de NBB-site van BC Beinsdorp, via 06-252 378 17, via de mail bcbeinsdorp@gmail.com of aan de zaal tot 13.45 uur.

column n Poespas

Foto: Jos Draijer

Paul van den Berg over zijn Treslong

We waren heel erg populair bij artiesten

Speeltuin Weerestein
bestaat 70 jaar

Terugblik op activiteiten
Zomerplein

Extra voordeel bij Renault Nieuwendijk

Foto: pr

HILLEGOM n Het is weer Salon de Promotion bij Renault Nieuwendijk. Dit betekent dat je nog t/m 29 september profiteert van veel voordeel en extra hoge inruilprijzen. Als je nu kiest voor een nieuwe Renault, dan profiteer je op alle modellen van voordeel dat kan oplopen tot wel 4000 euro.

"Dit is een zeer goed moment om een nieuwe Renault aan te schaffen. Wij bieden nu extra voordeel op alle personenauto's van Renault. En kies je voor de nieuwste Clio of een Captur uit voorraad? Dan kunnen we nog eens 500 euro extra korting bieden. Wie alvast wil weten hoeveel voordeel we precies bieden, kan het direct berekenen op www.renault-nieuwendijk.nl" zegt Kees Nieuwendijk, directeur van Renault Nieuwendijk.

Laat je verrassen door de complete range van Renault. Wordt het de Renault Captur, een modieuze SUV waarmee je gemakkelijk door het drukke stadsverkeer manoeuvreert? Of kies je toch de stoere nieuwe Renault Clio, met onder andere standaard een breed scala aan veiligheidssystemen en dankzij het nieuwe EASY LINK-multimediasysteem ben je altijd verbonden. Welke Renault het ook wordt, je voordeel bereken je direct op de website van Nieuwendijk.

Extra openstelling

Zondag 29 september zijn de vestigingen in Aalsmeer, Amsterdam West en Hillegom extra geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Dit is ook direct de laatste dag dat je kunt profiteren van het extra voordeel.

Extra korting bij Captur of Clio uit voorraad