De Hillegommer

23 mei 2018

De Hillegommer 23 mei 2018


Eindexamens: stress of chill?

Charlotte Laméris is hard aan het blokken voor de laatste examenloodjes. | Foto: met dank aan Charlotte

eindexamens n De meest spannende weken voor leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn in volle gang: de eindexamens zijn begonnen op maandag 14 mei en duren nog tot en met dinsdag 29 mei. Ook op het Fioretti College Hillegom, waar leerlingen examen doen voor vmbo mavo- of havodiploma is het momenteel blokken geblazen en duimen draaien. Of niet? Een van de leerlingen, Charlotte Laméris, doet eindexamen voor kader (Zorg en Welzijn). Haar ervaringen staan te lezen op pagina 15.

Rommelen op het Eiland

beinsdorp n In buurthuis het Eiland is zondag 27 mei een grote rommelmarkt.

Tijdens de markt worden spullen aangeboden die de afgelopen maanden zijn verzameld en aangeleverd. De opbrengst komt ten goede aan het dorp en activiteiten die het sociale leven in Beinsdorp bevorderen. De markt duurt van 09.30 tot 15.30 uur.

De toegang is gratis. Ook de bar is open voor een snack of een drankje. De organisatie is ook nog op zoek naar mensen die deze dag willen helpen bij de verkoop van de spullen. Mail naar: eiland@maatvast.nl of bel 0252-515142 voor meer info.

Groene laken

Hillegom/Noordwijk n Vijf biljartteams uit de Bollenstreek strijden deze week tegen elkaar in de finale van de Commissie Recreatief Biljarten Bollenstreek. Drie teams van het Noordwijkse 'De Kuip' biljarten dinsdag en vrijdag tegen twee teams uit Hillegom.

De competitie wordt gespeeld tussen teams uit de Duin- en Bollenstreek met ploegen uit Katwijk tot aan Vogelenzang. De finalewinnaars plaatsen zich voor de kampioenschappen van Zuid-Holland. De wedstrijden van deze week vinden plaats in Noordwijk.

KAVB Hillegom tweede bij stekersprijs

corso n Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Bloemencorso van de Bollenstreek, zaterdag 19 mei, ontving de inzending van KAVB Hillegom-Haarlem de tweede prijs.

De eerste prijs was voor de Noordwijkerhoutse praalwagen Swing, van corsogroep KAVB. Kindervakantiedagen Lisserbroek werd derde. Voor de eerste keer werd dit jaar de Leo van der Zon Entertainmentprijs uitgereikt. De winnaars van deze nieuwe prijs zijn Snip en Snap (acteurs op en rond de praalwagen Samen 150 jaar theater van Ondernemersfonds Binnenstad Haarlem). De 72ste editie van het Bloemencorso van de Bloembollenstreek rijdt volgend jaar op zaterdag 13 april van Noordwijk naar Haarlem. Het nieuwe corsothema is dan World on the Move, waarbij gedacht kan worden aan de snelle veranderingen in de wereld.

Foto: tony whelan

Er komt weer water uit de oude pomp

Veel

positieve reacties op FaceBook

SV Hillegom 4 opnieuw kampioen

PS verdeeld over tracé

column n Poespas