De Hillegommer

18 februari 2020

De Hillegommer 18 februari 2020


Opening eerste Trike-Driftbaan

Wethouder Jan van Rijn laat zich verleiden tot een testritje. | Foto: Eric-Jan Geertsen.

Hillegom n De eerste Trike-Driftbaan van Nederland - aan de Marconistraat in Hillegom - is 15 februari geopend door wethouder Jan van Rijn. De trikes zijn voorzien van elektromotoren en door snel door de bochten te gaan, drift de achterkant weg. Kinderen en ouders mochten de trikes uittesten en ook de wethouder liet zich verleiden om een paar rondjes te rijden. Het Trike-Drift Experiencecentrum s de eerste Trike-Driftbaan van Nederland, opgezet door Edgar Lindeman en Servazio van der Horst.

Tien jaar cel voor Hillegommer

straf n Een voormalige beurshandelaar uit Hillegom heeft tien jaar cel gekregen voor drugstransporten van in totaal duizenden kilo's cocaïne. Zijn compagnon kreeg 11,5 jaar. Het bijzondere is dat de straffen die zijn opgelegd door de rechtbank in Den Bosch, ruim twee keer zo hoog zijn als geëist. In totaal zijn zeven mensen veroordeeld.

Een achtste verdachte werd vrijgesproken. De mannen van 50 en 58 jaar hielden zich vanaf begin 2015 bezig met de import van bananen, ananassen, glycerine, hout en meubels uit Colombia, Panama, Brazilië en Costa Rica. Bij het bepalen van de straffen zegt de rechtbank er rekening mee te houden dat harddrugs ernstige schade toebrengen aan de gezondheid van gebruikers en dat dealen van drugs veel overlast geeft. Vanwege de ingewikkelde bedrijfsstructuren heeft de strafzaak maanden geduurd. De inhoudelijke behandeling begon in september, de strafeisen dateren al uit oktober.

Corporaties fuseren

fusie n De eerder ingezette krachtenbundeling van de woningcorporaties Stek Lisse, de Vooruitgang Teylingen en De Noordwijkse Woningstichting heeft geleid tot een feitelijke fusie. Dat werd deze week officieel bekend gemaakt.

Volgens bestuurders Hans Al en Willem van Duin was bundeling van krachten nodig om ook voor de toekomst voldoende betaalbare huurwoningen te blijven bouwen, om echt te investeren in duurzaamheid en om te blijven innoveren. Gezamenlijk durft men de strijd aan met het huidige, zeer complexe, sociale woningbouw vraagstuk. Maar ook vanuit organisatorisch oogpunt is er winst te halen want op bedrijfslasten en ITC bespaart men alleen al 1,3 miljoen euro. (Lees het hele artikel op pagina 15).

Foto: Marcel Verheggen

Greenport en EBDB

steunen AJDB

Nieuwe generatie is

enthousiast

Festival van de liefde

Vertrouwen in de toekomst?

Column n Poespas