De Hillegommer

14 februari 2017

De Hillegommer 14 februari 2017


Wit winters weekendje

Hier! Vangen! Waar dit weekend nog volop sneeuw lag, is alles inmiddels weer groen. | Foto: d.enzen Foto: Caroline Spaans

sneeuwpret n De redactie van De Hillegommer heeft het geweten: na een oproep op Facebook voor de mooiste sneeuwfoto's stroomde de mailbox over. En de keuze was lastig. Verderop staat nog een pagina met mooie foto's waarop ook Lissese foto's staan. De foto's die niet in de krant staan, staan op: www.dehillegommer.nl. Deze foto is gemaakt aan de Weerlanderpolder. De 7-jarige Noa had het zichtbaar naar haar zin!

Gemeente kijkt naar alternatieve locatie fusieschool

nieuwbouw n Vorige week en de week daarvoor was in deze krant de onvrede te lezen van de omwonenden in de wijk Meer en Dorp over het bouwplan van de nieuwe fusieschool op de locatie van de Leerwinkel.

De gemeente presenteerde plannen voor de nieuwbouw van een Integraal Kind Centrum (IKC) tijdens een informatieavond in januari. Hierop kwamen diverse reacties én suggesties binnen. Ook op de FaceBook pagina 'Je bent Hillegommer als je...' was deze week een brede discussie over dit onderwerp. Bijna 100 reacties, waarbij voornamelijk het parkeer-/verkeersproblematiek aan de orde was. Zo post Mareen van der Voorn: "Als we nou allemaal eens proberen om de kids lopend of met de fiets weg te brengen." En laat Kars van Oijen weten: "Belachelijk idee om daar een grote school neer te zetten". Wethouder Fred van Trigt heeft in een brief aan de omwonenden laten weten dat de gemeente aan de hand van de binnengekomen reacties gaat kijken naar een alternatieve locatie: naast de brandweerkazerne. Lees verder op pagina 9.

Jip en Janneke zijn terug in het Raam

uitgaan n Jip en Janneke, de populaire stripkinderen van Annie M.G. Schmidt en tekenaar Fiep Westendorp, zijn weer terug.

Zondag 19 februari, vanaf 14.30 uur, kunnen kinderen vanaf 4 jaar genieten van een groot verteltheater in Het Raam. In een tijd waar communicatie vaak via beeldschermen verloopt, houdt Wijnand Stomp de verteltraditie levend.

Een hemelbed dat is omgetoverd tot een levensgrote vertelkast; dat is het decor voor deze voorstelling vol ondeugende kleuterhumor.

Jip en Janneke beleven hierbij samen de leukste avonturen. Wijnand Stomp is één van de beste theatrale vertellers van Nederland. In 'Jip en Janneke' neemt hij zijn publiek mee naar zijn kinderjaren.

Met persoonlijke verhalen laat hij zien dat die ondeugende, vaak ruziënde buurkinderen overal kunnen wonen.

Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet hij jong en oud te boeien.

Kaarten kosten 6,50 euro en zijn in de voorverkoop bij Frank Evers, Mariastraat 2 of aan de balie bij Het Raam vanaf één uur voor de voorstelling.

Het Raam is gevestigd aan de Prinses Irenelaan 16.

Zorg- en Welzijns- beurs Hozo

uitgaan n Hozo houdt zaterdag 18 maart een Zorg- en Welzijnsbeurs in Bloemswaard en Dienstencentrum Elsbroek.

Diverse organisaties hebben zich aangemeld voor deelname aan de beurs die dit jaar grootser wordt dan eerdere edities. De beurs is voor jong en oud en duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Meer info: 0252–576 500.

Foto: Caroline Spaans

Geslaagde valentijnsdag in centrum

blije

winnaars voor diner voor twee'

Sneeuw

weekend in beeld

Ontwerp praalwagens corso bekend

column n Poespas

Kinderfilm bij Solution

uitgaan Elke maand wordt in jongerencentrum Solution aan de Van den Endelaan 7, sportpark de zanderij, op groot scherm een leuke film gedraaid.

De film is toegankelijk voor de groepen 1 tot en met 8.

De film begint om 14.00 en vanaf 13.30 is het jongerencentrum open. Volwassenen kunnen in verband met de beschikbare plaatsen niet blijven.

Tijdens de pauze krijgen de kinderen gratis een zakje chips en limonade. De film van deze maand is wel erg spannend voor de allerkleinsten.

De vijfde film wordt gehouden op 18 februari: De grote vriendelijke reus. Het verhaal gaat over een jong meisje die door een grote reus, beter bekend als de BFG, wordt geïntroduceerd in de wondere wereld van Reuzenland.

De BFG, zelf een grote vriendelijke reus, is niets vergeleken met de andere reuzen die er leven. De twee beginnen aan een avontuur om een invasie van mens etende reuzen te stoppen die van plan zijn de mensenwereld te bestormen.

De entree is 2 euro en teserveren is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar bij jongerenwerk Welzijnskwartier Hillegom, Richard Grimbergen, 0610704075 of kijk op www.facebook.com/jongerenwerkhillegom.

Gemeente start met eerste kindergemeenteraad

onderwijs n De gemeenteraad start in april voor het eerst een kindergemeenteraad. Vergaderen, debatteren, keuzes maken, het komt allemaal aan bod. Dat allemaal in de raadzaal alsof zij echte raadsleden zijn.

Leerlingen van drie basisscholen (de Giraf, de Johannesschool en de Daltonschool Hillegom) buigen zich over projectvoorstellen. Zij kiezen uiteindelijk welk project voor 2.000 euro wordt uitgevoerd. Voor dit doel geldt natuurlijk: hoe meer projecten hoe beter. Organisaties, verenigingen en inwoners uit Hillegom kunnen projecten indienen. Om projecten door de kindergemeenteraad te laten behandelen is er een aantal spelregels: Alleen verenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners uit Hillegom kunnen een projectvoorstel indienen; het project moet ten goede komen aan de Hillegomse gemeenschap; het project kost maximaal 2.000 euro; kost het minder, dan gaat het resterende bedrag naar een ander project; in het projectvoorstel staat een duidelijke kostenopbouw; het project moet volledig uit het budget voor de kinderraad betaald kunnen worden.

Dit betekent dat geen bijdrage gevraagd kan worden voor bijvoorbeeld de bouw van een gymzaal. Een nieuw bankje voor in de gymzaal is wel mogelijk. Een project kan overigens ook een activiteit zijn, zoals een dagje uit. Het project hoeft niet gericht te zijn op kinderen. De winnaar zorgt zelf voor de uitvoering. De uitvoering van het idee vindt plaats voor september 2017. Ideeën moeten voor 8 maart 2017 zijn ingediend. Ideeën voor projecten kunnen worden gemaild naar griffie@hillegom.nl of per post sturen naar: Gemeente Hillegom ter attentie van de griffie, Postbus 322180 AA Hillegom.

Funky Drop-Out bij Café Thuys

dansen n Bij café Thuys aan de Haven 20 is zaterdag 18 februari een optreden plaats van de formatie Funky Drop-Out.

Voor de vaste jamsessie bezoekers van "Songs around the Campfire" en "Sing a Long" , die maandelijks in dit Café plaatsvinden, bestaat deze band ongetwijfeld uit bekende gezichten. De band begint om 23.00 uur spelen. Deze keer is er ook een voorprogramma dat wordt verzorgd door een drietal topmuzikanten Jordy, Thom en Jelle. Zij beginnen om 20.30 uur. De optredens zijn gratis toegankelijk.

Valentijndineractie in het centrum groot succes

Foto: yvonne korver

liefde In het kader van Valentijnsdag zijn zaterdag 11 februari in het centrum van Hillegom rozen uitgedeeld aan het winkelend publiek. De Valentijndineractie was een groot succes: vele mensen deponeerden de ingevulde bon in 'the Lovebox'.

De gelukkige winnaars kwamen hun prijs in ontvangst nemen en kunnen zich verheugen op een Valentijndiner voor twee, met dank aan de deelnemende restaurants (Seray, Pinokkio, BKO, Villa Flora, De Soete Suikerbol, Het Alternatief, You Hachi en Zomerzorg). | Foto's : Yvonne Körver/Yvonne fotografie.

Foto: yvone korver