De Hillegommer

30 juni 2020

De Hillegommer 30 juni 2020


Glijbaantje kan gedoogd blijven

De glijbaan hoeft niet weg dankzij de inzet van de bewoners. Lees het hele verhaal op: www.dehillegommer.nl. | Foto: Pascal van Hesteren.

waterpret n Tijdens de warme dagen zocht jong en oud verkoeling in of rond het water. Zoals hier, bij de Ringoevers. Omwonenden hadden een glijbaantje geplaatst, maar surveillerende BOA's gaven aan dat dit niet mocht. Bewoners startte een petitie die bijna 500 keer werd ondertekend. Raadslid Pijnacker (VVD) nam het voor de kinderen op en vroeg burgemeester Arie van Erk of dit glijbaantje gedoogd kon worden. De burgemeester had goed nieuws: "Er is geen capaciteit om te handhaven. De kinderen kunnen er vrij zwemmen, maar wij nemen er als gemeente geen verantwoording voor."

>Verblijfsbelasting

toeristen n Het gemeentebestuur denkt na over de invoering van een verblijfsbelasting of toeristenbelasting.

Dit voorstel van CDA-raadslid Jan Zwaan, samen met Bloeiend Hillegom en BBH, werd donderdagavond opgepakt door wethouder Anne de Jong. Volgens Zwaan wordt het hoog tijd, dat arbeidsmigranten ook meebetalen aan de voorzieningen in Hillegom en hij riep op om een verblijfsbelasting in 2022 in te voeren, samen met een digitaal nachtregister. De Jong wil nog een stap verder gaan: "Als je een belasting invoert, moet je het niet alleen voor arbeidsmigranten doen, maar ook voor toeristen en de busjes met arbeiders die ook in de winter hier in hotels verblijven." Begin volgend jaar komt hij hierover met een voorstel naar de raad. | Bron: BO

>Drugs per post

drugs n Een 17-jarige Hillegommer is aangehouden vanwege het bezit van verdovende middelen. Hij ontving drugs per post.

De zaak kwam in maart 2019 bij een supermarkt in Hillegom aan het licht, toen een envelop bezorgd werd die was gericht aan een voor de medewerkers onbekende persoon. De identiteit van de jongen werd achterhaald en hij moest zich begin deze maand melden op het politiebureau. Hij kwam echter niet opdagen en werd daarop aangehouden. Na verhoor mocht de jongen weer naar huis. Hij moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden. | Bron: BO

Bom in de sloot

explosief n Aan de Bartenweg heeft een magneetvisser zondag een explosief uit een sloot gevist.

Eerder deze week werden ook al drie explosieven opgevist. De Explosieven Opruimingsdienst heeft het explosief afgevoerd en op het strand tot ontploffing gebracht.

Nieuwe dorpsdichter Amanda

Sta stil bij wat er om ons heen gebeurt'

Dick Zwaan komt met 375 jaar Seijsener

Raad spartelt met kadernota

puzzel n Doe mee en win een bowlingarrangement