De Hillegommer

3 januari 2018

De Hillegommer 3 januari 2018


Eerste baby in het nieuwe jaar

Baby n Voor wie nog deze maand uitgerekend is, zou het mooi zijn als de kleine nog even op zich laat wachten. De Hillegommer is namelijk op zoek naar de eerste Hillegomse baby van 2018.

De nieuw geboren Hillegommer hoeft niet hier geboren te zijn, maar wel ingeschreven als woonachtig in de gemeente Hillegom. Bent u straks de gelukkige ouders van deze kleine en wilt u in aanmerking komen voor een leuke verrassing én een eerste optreden van uw zoon of dochter in de krant? Stuur dan een e-mail vóór maandag 22 januari met daarin uw gegevens naar redactie@dehillegommer.nl. Graag onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en natuurlijk de naam en de geboortedatum en -tijd van uw kind.

Open eettafel

samen n Iedere tweede dinsdag van de maand organiseert Welzijnskompas Hillegom, Raamwerk, Zorgbalans en de Willibrordusparochie een open eettafel in de Bollenstroom aan de Mgr. van Leeuwenlaan 3.

De eerste eettafel in het nieuwe jaar is dinsdag 9 januari en begint om 18.00 uur. Er wordt gekookt door vrijwilligers en mee eten kost 5 euro. Aanmelden via 0252-757100.

2018 in met Crescendo

muziek n In Hotel Villa Flora (Hoofdstraat 55), geeft muziekvereniging Crescendo het traditionele nieuwjaarsconcert.


Zondag 7 januari klinken vanaf 12.00 uur de eerste klanken onder leiding van nieuwe dirigent Louis de Blieck. Muzikanten, beginnend of gevorderd, zijn natuurlijk welkom om kennis te maken met de nieuwe dirigent. Mee spelen in het orkest is bespreekbaar.Toegang is vrij.

Mokerslag voor Hillegom

Duinpolderweg n Verbijsterd en niet acceptabel. Dat is de reactie van het Hillegoms college op het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord- en Zuid-Holland om voorlopig als voorkeurstracé te kiezen een verbindingsweg van de A4 naar de Weeresteinstraat (N208) via de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp en de noordrand van Hillegom met een randweg bij Lisse en Zwaanshoek.

Door Jos Draijer

Die keuze treft Hillegom in het hart: vanuit de Haarlemmermeer loopt die beoogde wegverbinding over de Ringvaart door het net ingerichte natuur- en recreatiegebied de Vosse- en Weerlanerpolder, doorkruist daarna het bedrijventerrein Horst en Daal en doorboort uiteindelijk het waardevolle bebouwingslint van de Weeresteinstraat (N208) waardoor vele woningen moeten worden gesloopt. Er wordt ruimtelijk al rekening mee gehouden dat deze weg t.z.t. kan worden doorgetrokken tot die aansluit op de N206.

Verkeerswethouder Anne de Jong: "Deze sloopvariant zal vele tientallen miljoenen meer gaan kosten dan de wegverbinding die door alle betrokken Zuid-Hollandse gemeenten (inclusief Hillegom), de Regio Holland Rijnland en het projectbureau Duinpolderweg aan de provincies is geadviseerd. De Zuid-Hollandse VVD Gedeputeerde Floor Vermeulen heeft dit advies volledig genegeerd. Gedeputeerde Staten van Zuid Holland hebben alles afwegende besloten om mee te gaan met het advies van de Adviesgroep Bereikbaarheid Bollenstreek-Haarlemmermeer en de gemeenten Haarlemmermeer, Bloemendaal en Heemstede. Dat hierdoor voor de inwoners van Hillegom verkeersstromen ontstaan die de leefbaarheid, vooral luchtkwaliteit en geluidswaarden, van een groot gedeelte van Hillegom nadelig beïnvloeden, is hieraan blijkbaar ondergeschikt."

Het Hillegoms college gaat nu samen met de gemeenteraad een inspraakreactie (zienswijze) opstellen en indienen. Van 8 januari tot en met 18 februari 2018 kunnen zienswijzen worden ingediend op de planstudie en het voorkeursalternatief. Tijdens de inspraakperiode zijn alle stukken met betrekking tot het besluit van GS te downloaden vanaf www.noord-holland.nl/duinpolderweg. De stukken zijn ook in te zien bij de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland en in de gemeentehuizen van Bloemendaal, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout.

Inloopbijeenkomst

Dinsdag 23 januari organiseren de provincies en hun partners een inloopbijeenkomst in congrescentrum De Leeuwenhorst in Noordwijkerhout van 17.00 tot 21.00 uur. Belanghebbenden kunnen vragen stellen over de onderzoeken en het voorkeursalternatief en hun eventuele inspraakreactie delen.

Esmee Visser naar winterspelen

Foto: Jesse Verdoes

BEINSDORP n Op de laatste schaatsdag van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Heerenveen zette Esmee Visser uit Beinsdorp de tweede tijd neer op de 5000 meter. Hiermee behaalde ze een ticket voor de winterspelen in februari in Zuid-Korea. Visser werd vijfde op de 3000 meter. | Foto: Jesse Verdoes

Repair café in 't Pluspunt

Hillegom n Ook in het nieuwe jaar staan de vrijwilligers weer klaar om reparaties uit te voeren in 't Pluspunt. Veel elektrische apparaten, kledingstukken, fietsen of speelgoed kunnen nog makkelijk een tweede ronde mee. Weggooien is zonde!

Zaterdag 6 januari van 13.00 uur tot 15.00 uur is het Repair Café in `t Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28. Elke eerste zaterdag van de maand kunnen inwoners van Hillegom terecht voor een reparatie in dit gezellige ontmoetingscentrum. In samenwerking met de vrijwilligers wordt het apparaat ter plekke gerepareerd en de toegang is gratis.

Meer info: www.repaircafe.nl of via Dionne Scheepmaker, 06 45331545.

Bijwaard kampioen op de fiets

Vijf punten extra op de sprint'

Paspartoe:

restaurantje en atelier

3000 euro voor voedselbank

column n poespas