De Hillegommer

17 september 2019

De Hillegommer 17 september 2019


Chief One winnaar Kortebaan

| Foto: Tony Whelan

Hillegom n Chief One en John de Leeuw hebben vrijdag de kortebaan in Hillegom gewonnen. De combinatie was voorafgaand aan de koers de grote favoriet en maakte deze rol helemaal waar. De Leeuw reed ook zijn andere paard McSpirit naar de finale. Trainer Sjaak Snoek nam in de eindstrijd de plek op de sulky over. Boucher le Blanc zette eerder de troostfinale om in winst. De ruin werd na verlies in de derde omloop bijgeloot. Tegenstander Limbo met Aad Pools moest genoegen nemen met de vierde plaats. In totaal zetten de bezoekers 30.596 euro in.

Durf te dromen

Hillegom n Volle bak in de bieb vorige week: wethouder Fred van Trigt reikte het eerste exemplaar van een dichtbundel uit aan Henk Huurneman.

Eline de Visser (Taalhuis Bollenstreek): "Deze bundel is gemaakt in het kader van de 'Week van de alfabetisering' door de deelnemers aan de Taalcafé 's in de bollenstreek. Van Trigt zei trots te zijn op het Taalcafé in Hillegom, dat haar vijfde jaar is ingegaan. Voor velen is het is een belangrijk ontmoetingspunt. Mensen komen om beter Nederlands te leren spreken en lezen maar ook voor de gezelligheid. Ook op deze middag waren er mensen uit wel vijftien verschillende landen, van Indonesië, Polen, Roemenië tot Mozambique, Irak en Syrië. Applaus was er ook voor de grote groep enthousiaste vrijwilligers, zeven vaste en een aantal invallers, Van Trigt overhandigde Henk Huurneman, initiator van het Taalcafé Hillegom, als eerste de dichtbundel Durf te dromen met veertien bijzondere, grappige en ontroerende gedichten, gemaakt door bezoekers van het Taalcafé Hillegom. Iedereen, die beter Nederlands wil leren spreken en lezen is welkom. Bel: 0252-520096.

Durf te dromen

Leven zit vol verrassingen

Maar ik durf te dromen

Soms zijn mijn gedachten verloren

Maar ik durf te dromen

Omdat speciale dromen de beste dromen zijn

Reik naar de sterren

Durf je dromen waar te maken!

(Emma, Maleisië)

Najaars-

feesten weer voorbij

Veel

publiek en veel deelnemers

Weligenberg weer open

Waarde huis door 't dak

column n Poespas