De Hillegommer

20 juni 2017

De Hillegommer 20 juni 2017


Verlossend telefoontje

Hillegom n Een paar weken hebben de examenkanditaten in spanning gezeten totdat ze het verlossende telefoontje op woensdag 14 juni zouden krijgen. Zo ook leerlingen van het Fioretti College Hillegom Guus Heemskerk uit Lisse en Ralph Janssen uit Hillegom.

Tekst en foto: Remco Out

"Ik ben denk nog nooit zo zenuwachtig als voor deze uitslag geweest. Vandaag en gisteren had ik echt vlagen van zenuwen", laat Guus Heemskerk weten. Ralph Janssen had al het gevoel dat hij wel geslaagd zou zijn en was dus ook niet onwijs gespannen. "In de ochtend heb ik ook nog even gewerkt, dan hoef je niet aan de uitslag te denken", vertelt hij. Na 14.00 uur werden ook Ralph en Guus met het goede nieuws gebeld en kon gelijk de vlag met hun tas uit.

Na het even thuis gevierd te hebben, moesten alle leerlingen naar school om hier hun cijferlijst op te halen.

Als ze dan nog een vak wilde herkansen, konden ze dat gelijk doorgeven. Deze week hebben de herkansers nog de kans om voor een vak nog een beter cijfer te scoren. Als ze dan toch slagen, krijgen ze samen met de andere geslaagden in de week van 3 juli hun

Op het Fioretti College Lisse hebben ze na het eerste tijdvak een slagingspercentage van 97% voor de Mavo, voor de Havo 91% en voor het VWO een percentage van 90. In Hillegom is die score voor de Mavo 94%. Van de studenten met kaderniveau kreeg ook 88% te horen dat ze geslaagd waren. Twee leerlingen met basis hoorden dat ze gezakt waren, waardoor het slagingspercentage op 97 kwam.

Herkansing of niet?

Vrijdag 30 juni krijgen de leerlingen met een herkansing te horen of ze ook geslaagd zijn. De leerlingen die woensdag een goed telefoontje kregen, kunnen nu al aan het feesten gaan. "Straks ga ik nog even met familie het vieren en vanavond ga ik dan nog met vrienden uit", vertelt Ralph. Guus pak het anders aan."Donderdag ga ik bij mij thuis een feest slaagfeest voor familie en vrienden geven. Ook kan ik nu eindelijk mijn Macbook pro kopen, want dat had ik uitgesteld tot na mijn uitslag", vertelt Guus.

n Met vlag en wimpel

Foto: remco out

De vlag uit en over een paar weken je diploma ophalen. Veel examenfeesten zijn al gevierd, of komen er nog aan. Maar voor veel leerlingen geldt ook: gewoon aan de bak. Voor een vakantiebaan bijvoorbeeld. Want de volgende studie moet betaald, of het is gewoon lekker, een extra zakcentje. Maar voor nu is het vooral chillen en genieten van het warme weer!

Geen sporen

historie n Doordat de redactie veel ingekomen artikelen had is de vaste rubriek 'sporen van vroeger' deze week vervallen.

Volgende week weer een nieuwe 'sporen', maar dan is het de beurt aan Lisse. In week 27, zoals altijd weer de mooie column van Jacolien van der Valk.

Eerbetoon Hillegomse veteranen

Ik ben trots op uw

inzet'

Mooi bedrag Samen Loop voor Hoop

Leestips van de bieb en de tip van een lezer

column n Poespas