De Hillegommer

21 mei 2019

De Hillegommer 21 mei 2019


Vierdaagse zonder zwerfvuil

Hillegom n De wandel avondvierdaagse duurt nog tot en met 24 mei.

Dit jaar zetten de organisator en de gemeente zich extra in voor een schone avondvierdaagse zonder zwerfafval. Daarvoor vraagt de organisatie of deelnemers hun afval onderweg willen verzamelen in afvalzakken en dit willen weggooien in de afvalbakken langs de route of bij de finish. De afvalzakken worden bij de start uitgedeeld. Ook wordt er een 'zwerfafvalbingo' georganiseerd.

De zwerfafvalbingo wordt georganiseerd door gemeente Hillegom. Elke avond is er een bingokaart met verschillende soorten zwerfafval dat deelnemers tijdens de route kunnen zoeken en verzamelen. Dit daagt deelnemers op speelse wijze uit om op zoek te gaan naar zwerfafval.

• Deelnemers kunnen de bingokaarten na afloop inleveren voor een prijs.

• Iedere avond zijn er vier prijzen te winnen, t.w.v. € 10,-; een ijsbon, een boekenbon of twee zwembadkaartjes.

• De winnaars worden elke dag bekend gemaakt aan het eind van de wandeling.

Bij de uitreiking van de medailles, op vrijdagavond 24 mei, trekt wethouder Fred van Trigt nog een kaart uit alle deelnemers. Deze persoon wint een skateboard.

Opening Cultuurbeleving

Hillegom n Wethouder Fred van Trigt opent zaterdag 25 mei om 10.00 uur het evenement Cultuurbeleving Hillegom. Aansluitend is er een dansoptreden van de peutergroep van Danspas.

Cultuurbeleving Hillegom wordt gehouden in het gebouw van de Kulturele Raad aan de Prinses Irenelaan 16 van 10.00 tot 17.00 uur. Het evenement staat onder andere in het teken van een slotexpositie van de cursisten van Lucia Bezemer, Gerard Schoemaker en Leden van de Open Atelier Groep.

Er zijn ook optredens van de onder ander de Hillegomse Muziekschool en Morgaine van The Voice Kids en demonstraties, waaronder boogschieten. De Buurtsportcoaches zijn aanwezig en de Stichting Vrienden van Oud Hillegom.

De toegang is gratis.

Inbraak Readshop

Hillegom n Bij de Readshop aan de Hoofdstraat is vorige week in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken.

Dat meldt de politie Bollenstreek-Noord op Twitter. Op de tweet is een foto te zien van de vernielde toegangsdeur van de zaak.

Ook binnen in de zaak zijn vernielingen aangericht. Onbekend is wat er is weggenomen.

De politie is op zoek naar getuigen.

Zorgen over biodiversiteit Vossepolder

Sommige dieren op 'Rode Lijst'

Theo Alkemade heeft Europese ambitie

Video met

succesverhalen

column n Poespas