De Hillegommer

1 oktober 2019

De Hillegommer 1 oktober 2019


Cultuurfestival groot succes

Een mooi beeld vanaf de bovenkant: met muziek, stands en bezoekers. | Foto: Tony Whelan. Foto: tony whelan

Hillegom n De tweede editie van het Cultuurfestival Hillegom was zaterdag 28 september in het Fioretti College. De opening werd verricht door wethouder Fred van Trigt. Hierna opende de uitmarkt: Verenigingen en organisaties lieten zien wat ze te bieden hebben. De variatie was groot: van kinderyoga tot schilderscursussen. Tegelijkertijd openden diverse Hillegomse locaties hun deuren voor meer dan zeventig kunstenaars. Dankzij de bijdrage van veel vrijwilligers konden bezoekers kennismaken met diverse kunst- en cultuurdisciplines.

Pokeren voor de landentitel

Hillegom n Het Kampioenschap Poker komt naar Hillegom. Zondag 13 oktober 2019 is Café Murphy's Law de locatie van het Pokerkampioenschap van Hillegom. Verspreid over heel Nederland worden er 150 voorrondes gespeeld met als ultieme doel het halen van de landelijke finale. Het Open Nederlands Kampioenschap Poker maakt het mogelijk voor alle pokerliefhebbers om mee te doen aan een laagdrempelig toernooi.

De speellocatie wordt omgetoverd tot een pokerruimte en de deelnemers gaan spelen om de beste pokerspeler van de van de gemeente te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel 'Amateur Poker Kampioen van Hillegom' dragen en krijgt bovendien een beker. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. Tijdens de landelijke finale krijgen spelers de kans om een sponsorcontract te verdienen. De organisatie loopt rond om spelers te scouten die met Team ONK Poker (inter)nationale toernooien kunnen spelen. Niet alleen de winnaar plaatst zich voor de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel mensen zich direct kwalificeren voor de finale en hoeveel pokerspelers zich plaatsen voor de halve finales.

Iedereen die mee wil doen, kan zich inschrijven via www.onkpoker.nl. De voorronde in Hillegom begint om 14.00 uur.

Nationale voorleeslunch

Hillegom n De eerste vrijdag in oktober is jaarlijks uitgeroepen tot Nationale Ouderendag. Dan kunnen senioren tijdens de Nationale Voorleeslunch in heel Nederland luisteren naar het Nationale Voorleeslunchverhaal van Maarten Spanjer.

Ook in de bieb aan de Sportlaan 1 zijn senioren welkom: wethouder Fred van Trigt leest voor tijdens een gratis voorleeslunch. Deze is van 11.30 tot 13.00 uur. Aanmelden kan via de servicebalie van de bibliotheek. Online kan ook: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Het Nationale Voorleeslunchverhaal 2019, dat speciaal door Maarten Spanjer voor de Nationale Voorleeslunch werd geschreven, speelt zich af tegen de achtergrond van de voetbalwedstrijd tussen Ajax en Benfica in 1969: gespeeld in bitterkoude omstandigheden.

Bloemen voor Aleid

Ringelberg

Fractievoorzitter stapt definitief uit raad

Raad: twee ton voor

noodlokalen

Weer borrelen op Plein28?

column n Poespas