De Hillegommer

11 september 2018

De Hillegommer 11 september 2018


Volop feest in de Hoftuin

Volop activiteiten in de Hoftuin zorgden voor veel toegestroomd publiek. | Tekst&foto: Annemiek Cornelissen Foto: Annemiek Cornelissen

FEEST n In Hillegom is de feestweek zaterdag van start gegaan. Dat gebeurde met paintballen, gevolgd door de welbekende Hoftuinfestiviteiten. Het was een drukbezochte dag, vooral omdat de weergoden goed meewerkten. In de avond stond de horeca centraal onder de noemer "Heel Hillegom Feest" en dat betekende dat er overal een activiteit was of een band speelde. Tot en met zondag 16 september zal het in Hillegom bruisen, met als hoogtepunten de kermis, die op donderdag 13 september van start gaat, en de Kortebaandraverij op vrijdag 14 september.

Kofferbakmarkt op zaterdag

MARKT n Op het terrein van het Ford Museum aan de Haarlemmerstraat wordt zaterdag 15 september de populaire kofferbakmarkt gehouden.

Die dag zijn er weer vele uitgeladen kofferbakken met een diversiteit aan gebruikte goederen. Aan deze markt kan iedereen, ongeacht het wel of niet in het bezit zijn van een kofferbak, deelnemen. Een ideale mogelijkheid om overbodig huisraad, te krappe kleding of uitgelezen boeken van de hand te doen.

De markt duurt van 09.30 tot 16.00 uur en zowel de toegang als het parkeren zijn gratis voor bezoekers.

Voor meer informatie of reserveringen: bel naar organisatieburo MIKKI, (0229) 24 47 39 / 24 46 49.

Wielrennen in de feestweek

FIETS n Na een jaar afwezigheid word het Hillegoms kampioenschap wielrennen weer verreden. Op zondag 16 september wordt om 14.30 uur het startschot gegeven voor een leuke wedstrijd waarin wordt gestreden om de felbegeerde winnaarstrui in de Hillegomse kleuren.

Daarnaast wordt voor de kinderen de Agu kids race gehouden, hieraan kunnen alle kinderen tot /met 12 jaar meedoen op de gewone fiets.

De organisatie is in handen van RTV de Bollenstreek. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. Een opsomming in het kort:

- 12.30 uur: Agu kidsrace,

- 13.30 uur basisleden,

- 14.30 uur Hillegoms kampioenschap wielrennen,

- 15.30 uur amateurs/sportklasse.

Inschrijven kan via marcel16257@gmail.com of aan de inschrijftafel bij de start op de Meerlaan in Hillegom.

Het inschrijfgeld voor de burgerronde bedraagt 5 euro en voor de kinderen is het gratis.

Duinpolderweg nadert ontknoping

Alles is tot op de millimeter op schaal gemaakt. | Foto: pr Foto: pr

De hobby van Vincent de Bode

Ziel en zaligheid in modelspoorbaan'

column n Poespas

Jahn steunt hoelahoepactie Zonnebloem