De Hillegommer

24 maart 2020

De Hillegommer 24 maart 2020


Fio Hillegom is helemaal online

Docent en digi-coach Melissa Akkermans geeft les van achter haar computer. | Foto: Remco Out. Foto: remco out

Hillegom n Het Fioretti College Hillegom is net als alle andere scholen al een week dicht. Toch gaan de lessen gewoon door en zitten de meeste docenten op school. Het enige verschil is dat de leerlingen thuis zitten de docenten voor hun computer.

Door Remco Out

Maandagochtend zit Melissa Akkermans, docent en digi-coach, al klaar achter haar computer.

De leerlingen druppelen een voor een het digitale klaslokaal binnen.


Op Fioretti College Hillegom houden ze het normale rooster gewoon aan en switchen de leerlingen tussen de verschillende docenten.


Opdrachten online

Via Google Meets kunnen ze elkaar zien en wordt er uitleg geven en vragen beantwoord.

“Meestal geef ik eerst tien minuten uitleg en beantwoord ik nog wat vragen. Dan mogen de leerlingen aan de slag met de opdrachten.

Ik blijf dat lesuur nog online in Google Meets en als leerlingen nog vragen hebben kunnen ze terugkomen in het digitale klaslokaal”, vertelt Akkermans.

Op deze manier blijft er nog veel contact tussen de docenten en leerlingen. “We kunnen de opdrachten gewoon online zetten, maar het is juist belangrijk om met elkaar contact te houden”, voegt Akkermans toe.

De meeste leerlingen zijn ook te zien via de webcam en dat brengt bijzondere en grappige beelden met zich mee.

Zo zitten er leerlingen nog in hun badjas en anderen volgen de les met een laptop op schoot in bed. Toch werken de meesten gewoon aan hun bureau.


In een keer digitaal

Binnen een paar dagen moesten alle docenten de overstap naar online lesgeven maken.

“Op het Fioretti werken in een huizenstructuur. Per huis is er nu een superuser die het aan de docenten in het huis uitleg heeft gegeven en ook het aanspreekpunt is bij problemen”.

Op het Fioretti zien ze nu ook meerdere voordelen van het online lesgeven. Zo kunnen zieke leerlingen in de toekomst online les krijgen. Toch verlangen veel docent alweer terug naar echte klaslokalen met echte leerlingen.

Help elkaar en houd afstand

Hillegom n Van de werkorganisatie van HLT samen is een bericht gekomen dat in zijn geheel te lezen is op www.dehillegommer.nl, de site van de gemeente en in deze krant op de gemeentepagina's. Hierin roept burgemeester Arie van Erk op om elkaar te steunen:

"We hebben elkaar in deze tijd hard nodig. En ik zie dat Hillegommers elkaar helpen waar mogelijk. Met boodschappen doen, lokale ondernemers steunen, met een oogje in het zeil houden bij buurtgenoten een praatje vanaf het balkon met een oude buurman. Blijf dat doen, houd u aan de regels van het RIVM, dus hoest in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, was regelmatig uw handen en houd 1,5 meter afstand van elkaar. En blijf voor elkaar zorgen!


De afgelopen dagen is er geregeld contact geweest met verschillende schoolbesturen, kinderopvang en zorginstellingen. De zorginstellingen in Hillegom hebben op dit moment nog voldoende personeel. Wel is het heel moeilijk voor de bewoners, dat familie niet op bezoek mag komen.

In het contact naar huisartsen kwam naar voren dat zij hun cliënten vragen het doktersbezoek zoveel mogelijk te beperken.

Ondernemers en zzp-ers kunnen zich vanaf donderdag 19 maart bij de ISD bollenstreek aanmelden voor een tijdelijke uitkering tot op bijstandsniveau gedurende de coronacrisis."

Voorkom verspreiding coronavirus

Houd minstens 1,5 mtr

afstand

>Politie on-line vragen stellen

stream n Politie Bollenstreek Noord houdt deze crisistijd dagelijks van 11.00 tot 12.00 uur een virtuele sessie.

Tijdens dit uur is een van de agenten in beeld en kan iedereen hem live vragen stellen.

Mihoen en rode pepers

Cruciale bult

puzzel n Doe mee en win een bowlingarrangement