De Hillegommer

3 januari 2017

De Hillegommer 3 januari 2017


Vuurwerkafval veilig verwijderd

Alles is weer schoon dankzij de inzet van de mannen van Meerlanden Hillegom, Ramon Rijntalder en John Mooijekind (niet op de foto). | Foto: Remco Out Foto: remco out

Hillegom n De jaarwisseling in Veiligheidsregio Hollands Midden rustig en feestelijk verlopen.

De positieve trend van de afgelopen jaren heeft zich ook dit jaar doorgezet. De intensieve samenwerking tussen gemeenten, politie, brandweer, ambulancedienst en omgevingsdiensten blijft zijn vruchten afwerpen. Zodra het licht was, begonnen op nieuwjaarsochtend de grote vuurwerkschoonmaak op de belangrijkste wegen in het dorp. (lees verder op pagina 14)

Verhaal van een vluchteling

Hillegom n 27 jaar was Said (niet zijn echte naam) toen hij Damascus ontvluchtte. De oorlog woedde er volop.

'Het was vreselijk in Damascus. Ik heb de bommen mensenlevens zien verwoesten." Said woont sinds dit najaar in Hillegom en krijgt persoonlijke ondersteuning van Salim. Salim is één van de vrijwilligers van Vluchtelingenwerk. De inzet van Salim en alle andere vrijwilligers is voor de vluchtelingen van onschatbare waarde. In het kantoor van Vluchtelingenwerk vertelt Said zijn verhaal. "Toen de oorlog uitbrak in 2011 studeerde ik rechten aan de universiteit in Damascus... " Lees het hele verhaal van Said volgende week in deze krant.

Crescendo speelt lichte muziek

Concert n In Villa Flora, Hoofdstraat 55, is zondag 15 januari het nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging Crescendo bij te wonen.

Er zijn zowel van de slagwerkgroep, als de harmonie muziekstukken te horen. Ook brengen zij gezamenlijk enkele stukken voor het voetlicht. Entree is vrij, het optreden begint om 12.00 uur. De leden van de harmonie hebben hard gewerkt aan een prettig in het gehoor liggend repertoire.

De muziek is toegankelijk voor jong en oud en is een mooie mix tussen lichte muziek en meer traditioneel werk van onder andere Jacob de Haan. Alle nummers hebben met elkaar gemeen dat ze van Nederlandse bodem zijn. Zoals voorgaande jaren is de leiding in handen van dirigent Dirkjan de Boer. De slagwerkgroep doorspekt het geheel met hun eigen repertoire.

Bijzonder aan deze afdeling van Crescendo is dat alle slagwerkers all-round zijn opgeleid door dirigent Louis de Blieck.

Tijdens het nieuwjaarsconcert spelen zij onder andere Besame Mucho, Newsflash, Tequila en het spectaculaire A Conzinha de festa Bradileira van Charles van Zanten.

Eerste baby in 2017

Baby n De Hillegommer is op zoek naar de eerste Hillegomse baby van 2017.

Bent u de gelukkige ouders van deze kleine spruit en wilt u in aanmerking komen voor een leuke verrassing én een eerste optreden van uw kind in de krant? Stuur dan een e-mail voor maandag 16 januari met daarin uw gegevens naar redactie@dehillegommer.nl. Graag uw naam, adres en telefoonnummer vermelden, en natuurlijk de naam en de geboortedatum en -tijd van uw kind.

Foto: Caroline Spaans

Sporten met de buurtsportcoach

Kennismaken met nieuwe stichting

Leestips van Genie Does

Kinderen leven zich lekker uit'

column n Poespas