De Hillegommer

12 maart 2019

De Hillegommer 12 maart 2019


Feestelijke verjaardag KBO

800 plantjes staan klaar om te worden uitgedeeld. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen

HILLEGOM n De KBO (Vereniging van Senioren Hillegom) bestaat dit jaar 65 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd op diverse momenten in dit jubileumjaar. De feestelijke start was vorige week in de schuur van de firma C.S. Weijers en Zonen aan de Leidsestraat, waar het bestuur van Jan Boot, eigenaar van dit bedrijf 800 plantjes in ontvangst nam. Deze zijn de afgelopen week uitgedeeld aan de leden van de vereniging. (Lees het hele artikel op pagina 9 en op www.dehillegommer.nl)

Fusie Stek, Vooruitgang, NWS

Bollenstreek n De bestuurders van Stek (Hillegom, Lisse en Teylingen), Vooruitgang (Sassenheim) en de Noordwijkse Woningstichting hebben maandag 11 maart een handtekening gezet onder een intentie-overeenkomst voor een fusie.

Doel is een daadkrachtige, lokaal gewortelde woningcorporatie die uitstekend in staat is om de volkshuisvestelijke opgaven in de Bollenstreek uit te voeren. Fusie is noodzakelijk om voldoende betaalbare huurwoningen te blijven bouwen en te investeren in duurzaamheid, innovatie en de omgang met sociale problematiek.

De relatief kleine woningstichtingen als de NWS en Vooruitgang ervaren dat ze nu te kwetsbaar zijn om goed op alle ontwikkelingen in te spelen.

Maar ook Stek, met een iets grotere omvang, loopt tegen grenzen aan.

De beoogde fusiecorporatie verhuurt en onderhoudt straks zo'n 11.000 woningen in de gemeenten Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen.

Aan de samensmelting van de drie corporaties tot één organisatie, gaat in eerste instantie een juridische fusie vooraf tussen Stek en Vooruitgang. Deze laatste heeft verzocht voor de zomer te fuseren in verband met afspraken met de Autoriteit Woningcorporaties. Samen met de vakbonden wordt een sociaal plan voor de medewerkers opgesteld.

The Spirits zoekt schoolspullen

Hillegom n Jongerengroep The Spirits van de St. Jozef en St. Martinuskerk in Hillegom zoekt schoolspullen.

De groep met jongeren tussen de 11 en 16 jaar, gaan 24 uur niet eten voor een goed doel. Dit jaar gaan vasten ze voor de Stichting Cept van Els Koop. Deze stichting helpt kinderen uit het plaatsje Lins in Brazilië aan een betere toekomst. "Wij willen deze kinderen helpen door schoolspullen in te zamelen en daarna op te sturen zodat zij net als wij de mogelijkheid krijgen om te kunnen leren", zo laat een van de initiatiefnemers, Rick Schoenmaker weten. "Heeft u nog: (kleur)potloden, pennen, waskrijt of waterverf? we kunnen het allemaal gebruiken. Ook etuis, puntenslijpers, linialen en lijmstiften zijn welkom. Tevens is de groep heel blij met kwasten en papier (tekenblokken of schriften). De groep staat zaterdag 16 maart van 9.00 tot 13.00 uur in Hillegom bij het Mariaoord (Mariastraat), de Dekamarkt en de Plus. Meer info: www.thespiritshillegom.nl.

Foto: Thomas Stnvrdn

In gesprek met Ton van Rijnberk

Ik zoek graag samen naar een oplossing

Hillegomse

Helden en

Hufters

Meiden van Jahn in de

prijzen

column n Poespas