De Hillegommer

18 oktober 2016

De Hillegommer 18 oktober 2016


Open dag bij de brandweer

Dit jongetje weet vast al wat hij wil worden later. | Foto: archief Foto: annemiek

Hillegom n De brandweer houdt zaterdag 22 oktober een open dag van 10.00 tot 16.00 uur voor jong en oud. De brandweer is op zoek naar duikers en manschappen en wil vooral de mensen informeren en enthousiasmeren voor het korps. Op het kazerneterrein zijn duikdemonstraties en demonstraties hulpverlening, waarbij een auto-ongeluk in scene wordt gezet. Ook is er een demo kleine blusmiddelen en kunnen de liefhebbers een ritje maken in een brandweervoertuig. De jeugdbrandweer is op zoek naar leden in de leeftijd van 11 tot 16 jaar. Meer info: roelfke.spilker@brandweervrhm.nl.

Collectanten voor Leger des Heils

Hillegom n Het Leger des Heils zoekt collectanten in gemeente Hillegom voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte.

De collecte wordt gehouden van 28 november tot en met 3 december. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils. Ondanks een economische groei in Nederland doen steeds meer mensen een beroep op het werk van het Leger des Heils. In 2015 kwamen bijna 89.000 mensen in aanraking met het Leger des Heils: dat zijn er een slordige 10.000 meer dan het jaar daarvoor. Kijk op www.legerdesheils.nl/collecte of bel: 036-5398175.

Uitstel afsluiting

Hillegom n Een deel van de eerder aangekondigde wegafsluitingen op de N442 (Hoogduinweg en Beeklaan) wordt uitgesteld. Het betreft de wegafsluitingen tussen de spoorwegovergang en de rotonde 't Zand en de afsluiting tussen de Beukenlaan en de Regenvlietweg (De Zilk).

Tijdens de werkzaamheden is gebleken dat aanvullend onderzoek nodig is. Hierdoor gaan de eerder aangekondigde wegafsluitingen niet door die gepland waren van maandag 17 oktober 9.00 uur tot woensdag 19 oktober 6.00 uur en van woensdag 19 oktober tot vrijdag 21 oktober, van 6.00 uur 19.00 uur. Zodra het resultaat van de onderzoeken bekend is, wordt de planning aangepast en de inwoners bericht. De overige werkzaamheden en de daarmee gepaarde afsluitingen gaan wel door: tussen de Leidsevaart en de Wilhelminalaan in Hillegom is de N442 in beide richtingen afgesloten in de avonden en nachten van maandag 17 oktober tot zaterdag 22 oktober, van 19.00 uur tot 6.00 uur.

De werkzaamheden zijn naar verwachting eind december 2016 afgerond.

Nieuwe voorzitter bestuur BBH

Hillegom n Tijdens de laatste algemene ledenvergadering van Bevolkings Belangen Hillegom (BBH) is Jeroen Nederpelt gekozen tot nieuwe voorzitter van het bestuur.

Nederpelt (23) studeert Public Administration aan de universiteit van Leiden.

"Het is interessant om dicht bij de politiek in mijn eigen gemeente te staan, betrokken te zijn bij de zaken die spelen in ons dorp en mee te mogen werken aan de voorbereiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen," laat Nederpelt weten.

Met de benoeming van Nederpelt wordt de verjonging binnen de partij verder doorgezet (Mike Roelofs (25), gemeenteraadslid en Koen Benjamins (20), burgerraadslid).

Fractievoorzitter Frank Evers is blij met de interesse van Hillegomse jongeren in de gemeentepolitiek.

Naast Nederpelt bestaat het bestuur nu uit Klaas Waasdorp en Michèle Haas.

Glasvezel verleden tijd: terug naar ADSL

Hillegom n Ongeveer 4000 abonnees van Lijbrandt Telecom in Hillegom kunnen met ingang van 1 januari niet langer gebruik maken van diensten via de glasvezelkabel. Lijbrandt, sinds vier jaar eigendom van KPN, wordt nu werkelijk door KPN ingelijfd en KPN biedt uitsluitend producten aan via de oudere ADSL-techniek.

Ontevreden abonnees zijn inmiddels een petitie gestart om het glasvezelnetwerk van in Hillegom te behouden. Emiel van de Meer schrijft hierover: "De ruim 4.000 abonnees van Hillegom worden voor de gek gehouden met het nieuwe abonnement waarbij KPN ook nog eens het glasvezelnetwerk van Hillegom inwisselt voor een coaxverbinding voor het aanbieden van internet, telefoon en tv. De meeste woningen in Hillegom hebben tien jaar geleden een glasvezelverbinding gekregen daarbij zijn we als abonnee gevraagd om vooral voor de Lijbrandt Telecom glasvezel aanbieder te kiezen om van het glasvezelnetwerk een succes te maken. Met het nieuwe KPN abonnement gaat straks de snelheid van uploaden terug naar de pre-historie!" In de hoop KPN op andere gedachten te brengen kan een petitie ondertekend worden via: https://glasvezelhillegom.petities.nl.

Fietser mishandeld en bestolen

Hillegom n De politie laat op haar facebookpagina weten dat in de nacht van zaterdag 15 oktober een man is mishandeld en bestolen.

Hij reed rond 2.45 uur op zijn fiets vanaf de Van Limburg Stirumlaan rechtsaf de Thorbeckelaan op toen hij op de kruising van de Thorbeckestraat met De Savornin Lohmanlaan een zwarte personenauto zag staan. De man is zonder aanleiding geschopt, tegen het hoofd gestompt, getrapt en geslagen. Zijn fiets is gestolen (een bruine damesfiets), evenals zijn mobiel (Wiko, type Lenny 3). Eén van de daders kon hij omschrijven. De politie zoek nu een man met een Noord Afrikaans uiterlijk, 25-30 jaar, 170 centimeter lang, naar achter gekamd donker haar. Hij droeg sneakers en donkere kleding waarbij zowel het shirt als de broek wijd waren. Hij sprak Nederlandse met een accent. Neem contact op met de politie als u tips heeft: 0900-8844.

Foto: Caroline Spaans

Hangkous voor Henri Siebelt

'Ik hoef niet zo in de belangstelling'

Dakarteam is er klaar voor

GroenLinks blij met provincie

column n Poespas