De Hillegommer

16 mei 2017

De Hillegommer 16 mei 2017


Herinrichting Houttuin onder vuur

Vele inwoners laten op post-its ideeën achter voor de herindeling van de Houttuin. | Foto: Remco Out Foto: remco out

Hillegom n De gemeente Hillegom is druk bezig met de plannen voor de herinrichting van de Houttuin. Het pleintje met de pomp is de volgende stap in de centrumplannen. Woensdagmiddag en avond konden de Hillegommers komen kijken en hun mening geven over tekeningen die er nu liggen.

Door Remco Out

Een paar weken terug had de gemeente al de buurtbewoners uitgenodigd, maar de rest van de Hillegommers hadden ze pas maandag via Facebook uitgenodigd. Door een communicatiefout is de uitnodiging niet op de gemeentepagina terecht gekomen, waardoor Facebook de enige mogelijkheid was om de inwoners te bereiken.

Veel commentaar van inwoners

Het bericht met een schets van de toekomstige Houttuin riep veel reacties op. Vele Hillegommers vonden het niet kunnen dat de gemeente ze nu pas uitnodigde. Ook de schets zelf riep veel commentaar op. Zo miste het hekje om de Wilhelminaboom en vonden velen dat er te weinig bankjes waren. "Op de foto die bij het bericht stond was niet alles op te zien. In de huidige plannen blijft het hekje gewoon om de Wilhelminaboom en er komen meer bankjes dan er op de foto te zien waren", laat projectleider Vincent Lommerse weten.

Alle geïnteresseerden kregen ook de kans om hun ideeën te delen met de gemeente. Er lagen stappels met post-its en grote vellen papier klaar. Ideeën voor de Houttuin waren er genoeg. Zo wilde sommige eenrichtingsweg Molenstraat de huidige kant op laten rijden, terwijl ze in de plannen de rijrichting willen omdraaien. Ook willen veel toch meer bankjes in en om de Houttuin heen hebben.

Eind van de zomer wil de gemeente gaan starten met de herinrichting. Dan willen ze rond de feestdagen de werkzaamheden stil leggen, zodat de ondernemers er geen last van hebben. Uiteindelijk moet alles rond februari klaar zijn.

Vlag van Speeltuin Jeugdland vernield

Hillegomn n Vandalen hebben in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 mei aan de Sportlaan in Hillegom de vlag van speeltuin Jeugdland van de vlaggenmast gescheurd en daar brandgaten in gemaakt.

Vervolgens hebben ze de vlag op de straat gegooid. Doordat op de vlag het logo van de speeltuin staat wordt het een kostbaar plaatje om een nieuwe aan te schaffen.

Volgens de beheerder van de speeltuin Chris van der Linden gaat dit ongeveer 250 euro kosten, van der Linden is heel verdrietig over het incident. "We werken keihard met een groep vrijwilligers om het gebouw en de speeltuin op te knappen.

Daarbij moeten we ieder dubbeltje omdraaien.

Dan kom je vanmorgen in de speeltuin om aan de slag gegaan en het eerste wat je ziet is de vlag die als een hoop vuil op de straat ligt, Dan zakt de moed je toch in de schoenen".

Een buurtbewoonster is rond 02.00 uur wakker geworden vanwege een hoop herrie. Volgens van der Linden hoorde zij een groep jongeren lawaai maken en is ze gaan kijken.

Ze heeft de jongeren echter niet duidelijk kunnen zien.

Oproep sportkampioenen

sport n De gemeente organiseert in samenwerking met SportSupport de huldiging van de Hillegomse sportkampioenen.

Jeugdteams en jeugdige individuele sporters, sportend of woonachtig in Hillegom, die in tussen 22 juni 2016 en 27 juni 2017 een kampioenschap hebben behaald, worden opgeroepen zich aan te melden voor de huldigingsavond op woensdag 28 juni. Verenigingteam(s) en/of individuele leden kunnen zich nog aanmelden tot 22 juni via Sandra Boonstra, sboonstra@sportsupport.nl. De nadruk ligt op de jeugdkampioenen, maar daarnaast wil de gemeente ook graag geattendeerd worden op seniorenteams met opmerkelijke prestaties, opvallende vrijwilligers binnen de sport(clubs) en uitzonderlijke sporttalenten.

Gemeente gesloten

Hillegom n Vanwege de jaarlijkse uitgaansdag sluit het gemeentehuis op 9 juni vanaf 11.00 uur.

Houd rekening met het aanvragen en ophalen van documenten. Voor alle spoedgevallen buiten kantooruren bel de politie via 0900 – 8844.

Hoofdstraat-Zuid feestelijk geopend

Trots op het mooie resultaat!'

Jubileumfeest voor 50-jarige Giraf

Lokale

democratie:

Actie op maat!