De Hillegommer

29 augustus 2017

De Hillegommer 29 augustus 2017


Rotonde gooit roet in het eten

Frank Brouwer (links) en Ad van Lierop vinden het jammer dat het wielerspektakel niet doorgaat. | Foto: AC

Hillegom n Een van de activiteiten die in het programmaboekje staat vermeld van de komende najaarsfeesten, gaat dit jaar niet door.

Door Annemiek Cornelissen

De Ronde van Hillegom, gepland op zondag 17 september, is op last van de gemeente afgelast. Dit in verband met de werkzaamheden aan de Weeresteinstraat, waardoor voor lokaal verkeer een omleidingsroute is ingesteld.

Deze omleidingsroute loopt onder andere over de Valckslootlaan, die deel uitmaakt van het parcours van deze wielerronde. Volgens Frank Brouwer, voorzitter van de Harddraverijvereniging Hillegom en Omstreken en Ad van Lierop, voorzitter van de pr commissie/sponsoring van deze vereniging, heeft de gemeente geen kans gezien om het verkeer op een andere manier om te leiden: "De renovatie van de Weeresteinstraat heeft zes weken vertraging opgelopen en wij hebben dat te laat gehoord. Het programmaboekje was toen al gedrukt."

Door RTV De Bollenstreek en de Harddraverijvereniging Hillegom is nog een alternatief parcours elders in het dorp voorgesteld, maar ook dat stuitte op bezwaren, onder andere van de hulpdiensten. "Burgemeester Arie van Erk zag dan ook geen andere mogelijkheid dan het afgelasten van het wielerspektakel. Daar hebben we alle begrip voor, maar we vinden het wel erg jammer. De wielerronde is een blijft een hartstikke leuke evenement en het hoort bij de feestweek. Het is een upgrading van de kermis. Veel mensen balen ervan, maar er is nou eenmaal niks aan te doen". Volgens beide heren zijn er dit jaar wel hele leuke nieuwe activiteiten, die onder de aandacht gebracht kunnen worden. Een muziekbingo bijvoorbeeld, boogschieten en op de eerste zaterdag: food trucks in de Hoftuin en optredens van de Albert Mooneys en Michel van Rijswijk. Ook dj Dolphin zal deze zaterdag voor een feestje zorgen, terwijl de kinderen onder andere kunnen rijden op pony's van de manege Hillegom, tekenen of creatief bezig zijn.

's Avonds is er een groot dancefeest met feestband Klaar in de grote zaal van Villa Flora. De hoge hakkenrace tijdens de Harddraverij is dit jaar alleen voor dames en tenslotte zijn er drie nieuwe attracties op de kermis: de Space jam, Flipper en Rock it en het Reuzenrad.

Waar is het onveilig?

Hillegom n Het CDA wil graag van de Hillegommers weten welke gevaarlijke verkeerspunten er zijn op weg van huis naar school.

De partij roept op om deze plekken te melden bij het CDA. Ze haken in bij de start van de basisscholen en het zou volgens fractievoorzitter Karin Hoekstra fantastisch zijn als alle ouders onbezorgd hun kinderen naar school kunnen laten gaan. Volgens het CDA is er al veel gedaan aan de veiligheid zoals kiss and ride plaatsen en extra aandacht voor oversteken bij rotondes.

Verkeersonveilige plekken kunnen gemeld worden via info@cdahillegom.nl.

Grote controle

streek n De Omgevingsdienst West-Holland controleert op donderdag 31 augustus zo'n 700 bedrijven in de regio.

Tijdens de inventarisatiedag bekijken de toezichthouders per bedrijf of deze correct geregistreerd zijn en of ze onder de milieuwetgeving vallen. Waar nodig worden de bedrijven bezocht. De controleronde gaat langs bedrijven in elf gemeenten in Holland Rijnland, waaronder Hillegom, Noordwijk en Teylingen. Mogelijk moeten ondernemers zich naderhand melden of is een extra controle noodzakelijk.

Boogschietclub Hillegom

sport n Nieuw in Hillegom: boogschieten in clubverband. Het komende seizoen start een recreatieve vereniging voor het beoefenen van de boogschietsport.

Een groeiende sport in Nederland voor jong en oud.

Op de Zanderij start met ingang van 1 september op de accommodaties van Jeu de Boules en Sporting SDO zowel binnen als buiten deze technische sport. In het begin wordt geschoten op recreatief niveau met traditionele handbogen die door de vereniging ter beschikking worden gesteld.

Instructeurs zijn aanwezig op woensdag en vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur voor de leeftijden vanaf 18 jaar. Daarnaast kan er op wisselende tijden op zaterdagmiddag worden geschoten onder begeleiding. Meer info: 06-52400853 of mail naar bertbolshillegom@gmail.com

Tjarda in de boot met de wethouder

Samen op zoek naar zwerfvuil'

Jeugdkoor zoekt zangers

Wethouder met z'n voet

in de verf

column n Poespas