De Hillegommer

6 maart 2018

De Hillegommer 6 maart 2018


Esmee Visser warm onthaald

Voor de huldiging gaat Esmee Visser even naar 'haar' baantje in Beinsdorp, waar heel toevallig sinds lange tijd weer geschaatst kon worden. | Foto: AC Foto: annemiek cornelissen

huldiging n Beinsdorp is zaterdag 3 maart massaal uitgelopen voor de huldiging van dorpsgenote Esmee Visser, die tijdens de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea de gouden plak in de wacht heeft gesleept op de 5000 meter schaatsen. De 22-jarige Beinsdorpse werd bij haar woning opgehaald in een oranje jeep, waarmee ze voorafgegaan door muziek en omringd door inwoners van Beinsdorp, naar het parkeerterrein van proeflokaal Bregje werd gereden, waar het zwart stond van de mensen. (lees het hele artikel op pagina 5)

Speciaal voor de huldiging werd een groot deel van de Venneperweg afgesloten en waren er heel wat verkeersregelaars op de been. De Olympisch kampioene werd toegejuicht door het publiek. Naast het podium dat speciaal voor deze gelegenheid was geplaatst stond een videowall, waarop de kampioene hoogtepunten van haar Olympisch avontuur kreeg getoond, waaronder natuurlijk de gouden race, maar ook de huldiging in het Holland Heineken House. Presentator Jan Schrama nam met Esmee Visser nog even haar avontuur door en haar nuchtere antwoorden leverde hilariteit op bij het publiek. Op de vraag hoe ze de huldiging in het Holland Heineken House heeft ervaren antwoorde ze direct: "Ja dan kom je weer normale mensen tegen, in plaats van sporters". De kampioene zei ook dat ze de beelden van haar kampioenswedstrijd pas de dag ervoor had teruggekeken. "Toen kreeg ik wel kippenvel hoor. Het is echt bijzonder om dit allemaal mee te maken, gewoon omdat ik lekker heb geschaatst". Dezelfde ochtend was Esmee Visser een kijkje gaan nemen op de ijsbaan in Beinsdorp achter haar woning, die was geopend. Dit tot verrassing van de aanwezige kinderen, die allemaal met haar op de foto wilden. "Ja als er ijs in de buurt is moet ik er gewoon even heen, dan kan ik het niet maken om daaraan voorbij te gaan". Bij een huldiging hoort natuurlijk een officieel moment. Esmee kreeg uit handen van de Burgemeester van de Haarlemmermeer Onno Hoes de welbekende Sportmedaille van deze gemeente omgehangen. "Deze reiken we gewoonlijk uit tijdens een bijeenkomst aan een groot aantal sporters tegelijkertijd. Dit is een speciale, die niet in het brons is uitgevoerd, maar in het goud. We hebben deze speciaal voor jou laten maken". Buiten Burgemeester Onno Hoes om werd Esmee Visser toegesproken door de voorzitter van de Dorpsraad Beinsdorp Wendy Oudshoorn en de voorzitter van Ijsclub Nut en Vermaak, Cock de Blaay, die verschrikkelijk trots op haar verklaarde te zijn. "Ik hoop dat je ons altijd in je hart zal blijven dragen. Wij als Ijsclub zijn gezegend dat we twee Olympisch Kampioenen hebben, eerst Bob de Jong en nu jij. Je hebt veel losgemaakt bij onze ijsclub, maar eigenlijk bij heel schaatsend Nederland. Heel Nederland houd van Esmee Visser".

ANNEMIEK CORNELISSEN

Dorpscentrum overhoop

Hillegom n De werkzaamheden aan de Houttuin zijn in volle gang.

Liander heeft de gasleidingen en elektriciteitskabel vernieuwd en Dunea heeft een oude waterleiding vervangen. Er is een nieuwe hemelwaterriool aangelegd. Dit hemelwaterriool is afgekoppeld van het vuilwaterriool. Regen wordt via het hemelwaterriool afgevoerd naar de Haven. Zo wordt de waterzuivering ontlast en is Hillegom voorbereid op de verandering van het klimaat.

De bestrating aan de oostkant van het plein is klaar. Hierdoor is de Hoofdstraat voor voetgangers beter bereikbaar. De aannemer is inmiddels gestart met werkzaamheden aan de rijbaan, maar de vorst zorgt voor enige vertraging in de werkzaamheden. (Bron: BO)

Signaleren en observeren

Hillegom n Inwoners zijn de extra ogen en oren voor de politie in de buurt. Het is vaak lastig om een verdachte situatie te herkennen en in te schatten op welke manier iemand het beste kan handelen.

Daarom organiseren politie en gemeente maandag 12 maart een clinic: signaleren & observeren. De clinic bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. In het theorie gedeelte neemt de politie deelnemers mee in de geheimen van het signaleren en observeren van verdachte situaties. Ook wordt er ingegaan op hoe met dergelijke situaties moet worden omgegaan. Uiteraard is er ook ruimte om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Aansluitend volgt het praktijkgedeelte. In kleine groepen gaan deelnemers naar buiten om het geleerde in de praktijk te brengen. De clinic wordt georganiseerd op het gemeentehuis in Hillegom, aanvang 19.30 uur. Aanmelden kan via de mail: info@hillegom.nl o.v.v. clinic signaleren & observeren.

GRV 2018:

partijen aan het woord

CDA

met

Fred van Trigt

Vastenactie met The Spirits

Vriendenavond in Oase van Garbia

column n Poespas