De Hillegommer

7 juli 2020

De Hillegommer 7 juli 2020


Coronaproof op de werkvloer

Afstand houden en temperatuur meten. | Foto: Tony Whelan, tekst: Caroline Spaans

Hillegom n Bij C.S. Weijers Bloembollen aan de Leidsestraat werken sinds maandag 6 juli alle medewerkers weer 'gewoon' op het bedrijf. Temperatuur wordt gemeten, er wordt gewerkt met handschoenen en maskers en uiteraard wordt de 1,5 meter afstand gehandhaafd.

Sinds de uitbraak van de coronacrisis kreeg ook deze internationale bloembollenspcialist te maken met een andere manier van werken. Directeur John Boot: "Bij ons werken 45 mensen jaarrond en in het seizoen (juli-oktober) komen daar pakweg 60-65 inhuurkrachten bij. De meeste bloembollen waren al uitgeleverd vóór de crisisuitbraak. Wij hebben snel kunnen afschalen, waardoor we helaas wel afscheid hebben moeten nemen van een aantal medewerkers die tijdelijk bij ons werkten. De afgelopen maanden hebben veel van onze administratieve krachten thuis gewerkt en hebben we het kunnen redden doordat veel van hen halve dagen werkte of vast vakantie opnamen."

Boot is zeer te spreken over hoe de overheid de crisis tot nu toe aanpakt: "Wij zijn ook positief over hoe goed onze medewerkers op de hoogte zijn van de maatregelen die we binnen ons bedrijf hebben moeten toepassen. Het blijft echter nog wel onzeker. Bij ons, in Nederland, gaat het nu de goede kant op. Maar wanneer het bijvoorbeeld in India, wat ook een toeleveringsgebied is van ons, niet goed gaat, zoals nu, is dat toch heel vervelend. Je blijft, doordat je zaken doet over de hele wereld, erg afhankelijk van hoe alles zich ontwikkelt." Voorlopig werken dus ook medewerkers van C.S. Weijers niet meer thuis. Even bijkletsen bij de koffieautomaat met je collega's en gezamenlijk lunchen... met 1,5 meter afstand, dat wel.

Politie zoekt kettingrukker

Hillegom n De politie zoekt getuigen van een poging tot het stelen van een ketting op 2 juli.

Het 85-jarige slachtoffer fietste om 17.40 uur op de Vincent van Goghsingel toen zij plotseling werd geduwd door een snorfietser. Vervolgens probeerde de man op de snorfiets de vrouw van haar ketting te beroven. Dit mislukte, maar de vrouw kwam hierbij wel ten val en raakte gewond. De onbekende man ging er vervolgens zonder ketting vandoor op zijn snorfiets. Signalement verdachte: man circa 20 jaar; blanke huidskleur; opvallend lang; onopvallend blond kapsel; grijs of crèmekleurig jack; lange broek, kleurloos, grijs, crèmekleurig. Meer info: bel: 0900-8844 of 0800-7000.

>Subsidie voor H'gom Marketing

Hillegom n De Stichting Hillegom Marketing krijgt 35.000 euro van het gemeentebestuur.

Voor dat geld ondersteunt de stichting andere evenementen door middel van promotionele activiteiten, onder de slogan ‘Ondernemend Hillegom’. Dit moet leiden tot een lokaal en regionaal positievere beleving van Hillegom. De Stichting werkt sinds 2016 aan het doel om de positieve beleving van en de trots op Hillegom te stimuleren en Hillegom te promoten.

Groep 8

Johannes

toch op kamp

Dankzij ouders en sponsors alsnog gelukt

Eindelijk een lintje voor

gedecoreerden

Woonvisie voor de komende vier jaar

column n Poespas