De Hillegommer

12 juli 2016

De Hillegommer 12 juli 2016


Geoorloofd gebruik graffiti

Wethouder Fred van Trigt is onder der de indruk: "De kinderen hebben echt hun best gedaan om er een mooi graffitikunstwerk van te maken. "| Foto: AC Foto: Caroline Spaans

Hillegom n Welzijnskwartier Jongerenwerk hield vorige week de laatste doemiddag van het seizoen bij Solution. Deze werd afgesloten met een graffityworkshop. Ruim 25 jongeren hadden zich aangemeld en kregen de opdracht een kunstwerk te maken op de muur naast het Jongerencentrum. Binnen maakten ze eerst een ontwerp. Dit werd als basis op de muur getekend. Nadat ze ter bescherming een mondkapje kregen, mochten ze zelf het geheel inkleuren. Wethouder Fred van Trigt was ook uitgenodigd en zeer onder de indruk: "Jongeren en kunst, daar kan ik nu echt van genieten!".

Open tuin

Regio n In Hillegom en De Zilk wordt zaterdag 16 juli een tuinentocht gehouden.

Tien tuinen in De Zilk en het noordwesten van Hillegom zetten hun tuin open voor het publiek. Tuinen met onder andere Fuchsia's, vijvers en vaste plantenborders. Van groot tot klein en van groen tot kleurrijk: er zit van alles tussen. De tuinen zijn open van 10.00 tot 16.00 uur .De toegang is gratis en de route's liggen klaar in de tuin van: J. de Groot, Margrietenlaan 10, Hillegom en C. Langeslag, Hafkenscheidtlaan 7, De Zilk. Meer info: 0252-519467.

Tractor foetsie

Hillegom n Vanaf de Veenenburgerlaan is in de nacht van 5 op 6 juli een tractor gestolen.

De tractor was woensdag door de eigenaar op het land gezet en donderdagochtend rond 5.00 uur werd de diefstal ontdekt. Gezien de bandensporen is de dader de Veenenburgerlaan af gereden en rechtsaf de Leidsestraat op gegaan. Vanaf daar ontbreekt ieder spoor. De groene tractor heeft opvallende kenmerken, zoals een rode hefmast, een zwarte voorlader en gele velgen. Wie informatie heeft wordt gevraagd te bellen met 0900-8844. Langskomen bij een van de politiebureaus kan ook.

Vakantiedagen

Beinsdorp n Deze vakantie zijn er weer de kindervakantie dagen in Beinsdorp

Dinsdag 19 juli wordt een dag vol sportieve actie op het ijsbaanterrein. De activiteiten duren van 11.00 tot 16.00 uur. Rond 12.30 uur is er een lunch. Vrijdag 22 juli is het vooral een creatieve dag in dorpshuis het Eiland. Dan duren de activiteiten van 11.00 tot 16.00 uur en wordt afgesloten met een bingo met leuke prijzen. Deelname aan beide dagen inclusief lunch kost 8 euro. Meer info: eiland@maatvast.nl of 0252-515142.

Sociale EHBO bij Welzijn Hillegom

Hillegom n Welzijn Hillegom is er voor iedereen in Hillegom die tijdelijk een steuntje in de rug kan gebruiken, met andere woorden: 'sociale EHBO'. Vragen over mantelzorg, vrijwilligerswerk of vervoer? Behoefte aan meer contacten, activiteiten of hulp bij de administratie? Hiervoor is Welzijn Hillegom.

Op de website en de Facebook-pagina staat actuele informatie en worden activiteiten aangekondigd.

Ook zijn er nieuwe folders verkrijgbaar, onder andere in het dienstencentrum Elsbroek, de bibliotheek, 't Pluspunt en in het gemeentehuis. Of download de folders via www.welzijnhillegom.nl. Meer info via: 0252-519700 of per mail: info@welzijnhillegom.nl.

Vakantieperiode

In verband met de vakanties is Welzijn Hillegom vrijdag 22 en vrijdag 29 juli gesloten. Op de andere werkdagen zijn zij telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.30 uur. Na 12.30 uur kan het antwoordapparaat ingesproken worden. De eerstvolgende werkdag wordt er contact opgenomen.

Voorlezen in Bollenstroom

Hillegom n In de Bollenstroom aan de Monseigneur van Leeuwenlaan 3 is woensdag 27 juli een voorleesochtend.

Voorlezen is niet alleen voor de jeugd. Ook voor volwassenen kan het heerlijk zijn om naar een kort verhaal of gedicht te luisteren, zeker wanneer zelf lezen niet lukt. Dat kan zijn vanwege fysieke of verstandelijke beperkingen of omdat het nooit aangeleerd is. Het maakt niet uit wat de reden is. Welzijn Hillegom, Zorgbalans, bibliotheek Hillegom en het Raamwerk hebben de handen ineen geslagen omdat zij vinden dat iedereen recht heeft om te "lezen". Het voorlezen start om 10.30 uur. Vrijwilligers lezen diverse korte verhalen voor. De ochtend wordt afgesloten met een kopje koffie of thee. De toegang is gratis. Het is mogelijk om gebruik te maken van de Welzijn Hillegom-bus voor vervoer. Bel: 0252 - 576500.

Grote muziekprijs

Regio n Rappers, singer-songwriters, producers of bandleden die altijd al droomden van een eigen muziekcarrière kunnen zich inschrijven voor de Grote Prijs van de Bollenstreek.

Twintig artiesten zullen ook dit najaar weer strijden om een plaats in de grote finale én één van de vele prijzen. Zo is er kans op liveoptredens, radiosessies en een geheel verzorgd opnameweekend in de wereldberoemde Wisseloord Studio's. Inschrijven vóór 31 juli via gpvdb.com/inschrijven.

Geen krant

Hillegom n Volgende week, week 29, verschijnt De Hillegommer wel, maar in week 30 niet.

In week 31 ligt de krant gewoon weer in de bus, maar week 32 wordt nog een keer overgeslagen. Vanaf week 33 is alles weer 'normaal'.

Foto: Caroline Spaans

Groep 8 neemt

afscheid

Tranen en knuffels op het plein

In rood t-shirt naar 100ste Vierdaagse

Vakantie met Notenkraker