De Hillegommer

30 oktober 2018

De Hillegommer 30 oktober 2018


Huiskamermuziek in Hillegom

Foto en tekst: Annemiek Cornelissen. Foto: ac

HILLEGOM n 65 deelnemers hebben zondag 28 oktober meegedaan aan het Learn2learn Benefietconcert. Iedere deelnemer bezocht drie Hillegomse huiskamers voor een Benefietconcert.

In totaal stelden negen Hillegommers hun woning open voor dit concert. Er deden negen artiesten aan het vijfde benefiet mee: Ambiance Ensemble, ICoustic, Barbara en Gerard, Ukelol, Yke en Ruby, Onder de Maan, Petra en Liesberth en Franzelli.

Omdat dit het vijfde Benefiet was, was er sprake van een jubileum. Dit jaar stelden weer andere mensen hun huiskamer open, dan voorgaande jaren. Hiervoor moest soms een kleine verandering plaatsvinden. Zo werd er een salontafel verwijderd of een kleed, omdat deze geen antislip had en men bang was dat er iemand zou vallen.

De deelnemers aan het benefiet bezochten op de fiets drie woningen, waar een hapje en een drankje voor hen klaar stond.

Hetgeen zij op muzikaal gebied kregen voorgeschoteld, was heel veelzijdig. Zo was er onder andere klassieke muziek, akoestisch gitaar met zang, kirtan met zang, instrumentaal met zang, maar deed ook een blazersensemble mee en was er een ukelele groep. De piano met zang was prachtig en de kunst van het spiegelen met zang heel bijzonder.

Na afloop werden alle deelnemers, maar ook de muzikanten uitgenodigd om naar het beginpunt, de Bestemming, te komen, waar een feestavond plaatsvond. Hier trad iedereen nog een keer op en waren de deelnemers en de mensen die hun huis beschikbaar hadden gesteld aanwezig. Marlies Verdonk, die de Stichting Learn2Learn heeft opgericht kon trots terugkijken: het Benefiet bracht 2265 euro op. Door de deelnemers en sponsoring bijeen vergaard. Eind november vertrekt Verdonk weer naar Gambia. Ze blijft daar een maand. "Dan ben ik drie weken thuis en dan ga ik weer. De stichting maakt samen met lokale jongeren educatieve theater- en filmprojecten in Gambia (West-Afrika). Door het maken van theater- en filmproducties door en voor lokale jongeren, wordt op een leuke en leerzame manier belangrijke informatie onder duizenden leeftijdsgenoten in heel Gambia verspreid. Het is prachtig werk en het is zo mooi om te zien, hoe blij we de jongeren maken. Ik wil iedereen die heeft meegewerkt dan ook bedanken".

Inschrijven maar

Lisse/Hillegom n Zowel in het centrum van Lisse (zaterdag 8 december) als in het centrum van Hillegom (zaterdag15 december) wordt een Kerstmarkt georganiseerd.

Uiteraard wordt er voor de feestelijke kerstsfeer gezorgd.

Particulieren en bedrijven uit de Bollenstreek welke graag aan de Kerstmarkt willen deelnemen worden gevraagd om zich voor 15 november in te schrijven.

De markt wordt van 10.00 tot 17.00 uur gehouden. Op de site www.b-o-b.nl staat een inschrijfformulier. Voor vragen mailen naar: info@b-o-b.nl.

BSO's aan de bak

Hillegom n Zo'n 14.000 kinderen van bijna 700 Buitenschoolse Opvanglocaties (BSO's) in heel Nederland gaan donderdag cupcakes bakken, versieren en verkopen voor het goede doel.

Met de verkoopopbrengst, die door Dr. Oetker wordt verdubbeld, ondersteunen zij een SOS kinderdorp in Meru in Kenia. SOS Kinderdorpen zet zich al bijna 70 jaar in voor kinderen zonder ouders of een veilig thuis. Honderdduizenden kinderen wereldwijd worden ondersteund. Ook in de provincie Zuid-Holland gaan tientallen BSO's aan de bak. In de Bollenstreek doen de Bolderberg uit Voorhout en Small Steps uit Hillegom mee aan de actie. | Bron: Bo

De paden op...

Streek n Het Zuid-Hollandse wandelnetwerk is klaar. In de Bollenstreek is in totaal meer dan 100 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes gemaakt.

Wethouder Jan van Rijn bedankte maandag namens alle Duin- en Bollenstreek gemeenten de vrijwilligers voor hun inzet. Net als de fietsroutes werken ook de wandelroutes met wandelknooppunten.

Jaap van Schie viert zijn

100 lentes

Ik kom eigenlijk tijd te kort

De sporen in de Mariastraat

De zorg van de Notenkraker

column n Poespas