De Hillegommer

20 maart 2018

De Hillegommer 20 maart 2018


Levendig debat bij Fio

Hillegom n Wonen, afvalscheiding, veiligheid, centrumplannen, bereikbaarheid en wat verder ter sprake kwam. Daarover kruisten de Hillegomse lijsttrekkers vorige week woensdag hun degens in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Door Jos Draijer

Een volle zaal met 120 aanwezigen in het Fioretti College zagen een levendig debat waar ook de zaal zich stevig in kon mengen. Zo werd een slepende erfpachtkwestie tussen de gemeente Hillegom en 70 inwoners in Elsbroek, vanuit de zaal ter sprake gebracht. Tot verrassing van velen liet wethouder Financiën Anne de Jong op een vraag zich ontvallen dat de gemeente Hillegom over een reserve van 50 miljoen euro beschikt, waarvan een groot deel aangewend kan worden voor de realisering van nieuwe politieke wensen en plannen als de nieuwe gemeenteraad dat wil. Dat er in de komende periode meer en anders moet worden gebouwd om de woningnood zowel bij jongeren als ouderen heel gericht op te lossen was de lijsttrekkers duidelijk. Een meerderheid van hen vond ook dat huisvuilscheiding een verantwoordelijkheid van de burgers zelf is. De Hoofdstraat moet worden opgeknapt; over het hoe en of de auto weer door de Hoofdstraat mag, daarover verschilden de partijen van mening. Wat betreft bereikbaarheid en verkeer was het geen verrassing dat over de Duinpolderweg de coalitiepartijen (BBH,CDA,VVD,D66) en de oppositie (GL, BH) hierover van mening verschillen. Het lijsttrekkersdebat, voortreffelijk georganiseerd door Remco en Barry Out en uitgezonden door BO, kan worden bekeken op www.hillegomonline.nl.

n Hoe kiest Hillegom?

verkiezingen n Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. Woensdag 21 maart is het weer zover: aan deze reguliere verkiezingen nemen 335 gemeenten deel. De gemeenteraad van Hillegom telt 19 zetels, op dit moment als volgt verdeeld: BBH 7, CDA 3, VVD 2, PvdA 1, GroenLinks 1, BH 3, D66 2.

Toverboek maken

Hillegom n Bij SV Jeugdland wordt op vrijdag 6 april een workshop Toverboekje maken gegeven van 14.00 tot 15.30 uur. Het is voor kinderen vanaf 4 jaar, ouders en begeleiders mogen er gewoon bij blijven. Leden betalen 3 euro, niet-leden 5 euro. Opgeven kan bij acornelissen@snelnet.net.

Ondanks de ijzige kou was de opening van het speelterrein door wethouder Van Trigt heel feestelijk. Foto: Annemiek Cornelissen

Speelterrein Oijen in ijzige kou geopend

Alles in nauw overleg met de buurt'

Wethouder Verheijen blikt even terug

Nieuwe bomen geplant op de Houttuin

Column n dierenarts Lodewijk Kamps