De Hillegommer

15 januari 2019

De Hillegommer 15 januari 2019


Door de bomen het bos zien

|Foto: Tony Whelan

Hillegom n Het Van Nispenpark ligt er maar kaal bij. De gemeente heeft de vorig jaar gemarkeerde bomen en struiken laten kappen of bewaard deze voor latere terugplaatsing. Hiervoor is een bomendepot in het plantsoen aan Sixlaan. Na de herfst van 2019 gaan de bomen terug naar het park. Het verwijderen en kappen duurt naar verwachting 2 weken. Er komt een thematische invulling. Zo wordt het park geschikt gemaakt voor activiteiten zoals theateroptredens, muziek- en dansuitvoeringen en mogelijkheden voor sport en spel.

Dakar mannen klimmen naar 14de plek

Hillegom n Het Firemen Dakar Team met Noordwijkerhouter Richard de Groot en Hillegommer Jan Hulsebosch heeft het in de zesde etappe van de Dakar rally zeer goed gedaan.

Ze werden bij de trucks elfde en zijn in het algemeen klassement opgeschoven naar plaats 14. De etappe werd – zoals alle etappes – gereden in Lima van Arequipa naar San Juan de Marcona over een afstand van 810 kilometer waarvan 309 km een special was.

De etappe werd gewonnen door de Nederlander Gerard de Rooij, klassementsleider is de Rus Eduard Nikolaev.

Streek wijst Nashville verklaring af

regio n Ook in Hillegom wapperde vorige week de regenboogvlag. Daarmee neemt het gemeentebestuur afstand van de inhoud van de Nashville-verklaring. Deze wijst homoseksualiteit en transgenderidentiteit af.

Teylingen vindt de Nashville-verklaring nodeloos kwetsend. Naast Hillegom en Teylingen hing ook de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Noordwijkerhout en Noordwijk. Noordwijk gaat daarnaast de vuurtoren aanlichten in regenboogkleuren.

In Lisse heeft een speciaal ontworpen vlag gehangen, die staat voor de inclusieve samenleving.

De Nashville-verklaring is een vertaling van het Nashville Statement, waarin staat hoe christenen moeten omgaan met het geloof, maar ook met zaken als het huwelijk en seks.

Dat document werd in 2017 gepresenteerd tijdens een conferentie van de Southern Baptism Convention, het grootste protestantse kerkgenootschap van de Verenigde Staten.

Infoavond vrijwilligersverzekering

Hillegom n Speciaal voor vrijwilligers bij bijvoorbeeld een vereniging, voor mantelzorgers of maatschappelijk stagiaires binnen de gemeente Hillegom, Lisse of Teylingen, heeft de gemeente de Basis-Plus vrijwilligersverzekering afgesloten.

Hierover geeft Caroline Koekenbier van Centraal Beheer meer informatie tijdens een infoavond op maandag 11 februari in de raadzaal van het gemeentehuis in Lisse aan de Heereweg 254. Tijdstip: Inloop vanaf 19.30 uur, programma van 20.00 tot 21.30 uur. Parkeren: Gelegenheid tot (gratis) parkeren tegenover het gemeentehuis en langs de Heereweg, op sommige plaatsen is een parkeerschijf nodig. Tot uiterlijk 4 februari is het mogelijk om aan te melden via: www.vrijwilligersacademiebollenstreek.nl. Meer info via de mail: verzekeringen@hltsamen.nl.

Frans en Jo Bakel 60 jaar getrouwd

Realisatie

Julianapark

dichtbij

CdK:

'Democratie vraagt inzet'

column n Poespas