De Hillegommer

7 juni 2016

De Hillegommer 7 juni 2016


Wie wordt Nederlands Kampioen knikkeren?

Lekker buiten knikkeren en ook nog kampioen kunnen worden. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen Foto: Caroline Spaans

Hillegom n Een van de 21 voorrondes van de Nederlandse Kampioenschap knikkeren vond zaterdag 4 juni plaats op het Henri Dunantplein.

Deze activiteit was door het Koopcentrum Hillegom en Hillegom in Beweging naar het dorp gehaald. Na een spannende strijd op de vele knikkerbanen, kwam als kampioen Gilano Vloedmans uit de bus. Tweede werd Bodhi van Es, derde Sanneke van der Akker en vierde Dylan Schrama. Zij kregen een mooie beker.

De voorrondes zijn op diverse locaties door het land. Aan deze locaties zijn volgens Zeno Peereboom, een van de organisators, eigenlijk geen eisen verbonden: "Als het maar gewoon vlak is", legt hij uit. Zelf studeert hij sportmarketing en maakt een scriptie over knikkeren. "De interesse voor het NK knikkeren werd de afgelopen jaren steeds minder. Ik besloot me te verdiepen waar dat aan ligt. Wij willen als organisatie juist met het NK Knikkeren het buitenspelen promoten." In Hillegom waren 40 deelnemers. Volgens Peereboom viel dit aantal toch wel wat tegen. "We hadden 56 aanmeldingen. Ik denk dat er een aantal vanwege het mooie weer zijn afgehaakt. Jammer." Toch kan teruggekeken worden op een gezellig, sportief en spannend evenement.

De kinderen vermaakten zich prima en er waren echt veel fanatieke deelnemers bij. Uit Hillegom gaan 16 deelnemers door naar de finale die wordt gehouden op zaterdag 18 juni bij Dierenpark Amersfoort.

Hillegomse Carmen Donkers Nederlands Kampioen

Foto: Caroline Spaans

Hillegom n Tijdens de landelijke finale ritmisch gymnastiek in Utrecht, zaterdag 4 juni werd Carmen Donkers Nederlands Kampioen junioren.

De concurrentie was sterk en het was heel spannend, omdat alle oefeningen van dit seizoen nog eens moesten worden gedaan.

Donkers draaide al haar oefeningen echter bijzonder stabiel en had de zenuwen goed onder controle.

De oefeningen die de turnster moest performen waren: bal, knots, touw en hoepel. De roots van Carmen liggen bij Jahn Hillegom waar zij op haar derde is begonnen. Sinds twee jaar traint zij bij Pax in Hoofddorp.

Op de foto staat zij links naast Marith en Eva waar ze bij Pax mee traint.

Ook Eva behaalde een medaille met een tweede plaats.

Inzameling van gereedschap

Hillegom n De Werkgroep MOV (Missie, Ontwikkeling en Vrede) houdt een jaarlijkse inzameling in samenwerking met de Stichting Vraag en Aanbod Internationaal. De ingezamelde goederen worden opgeknapt en verzonden naar verschillende projecten op het Afrikaanse continent.

Voor 2016 is gekozen voor het Opleidingscentrum in Mbeya in Tanzania, waar een goede vakopleiding wordt gegeven, waardoor de deelnemers in staat zijn zich een inkomen te verwerven. Daarmee wil men voorkomen dat jongeren naar de steden trekken.

Inzameling vindt plaats op zaterdag 18 juni tussen 10.00 en 13.00 uur bij Mariaoord aan de Mariastraat 28. In de Zilk aan de Zilkerduinseweg 372.

Gevraagde goederen: naaimachines, breimachines, vakmansgereedschap (bijvoorbeeld timmerman, metselaar, loodgier, maar ook: uit tuin- en landbouw). Ook is de organisatie heel blij met rolstoelen en fietsen.

Wie niet in staat is zelf te brengen kan contact opnemen met Hein Langeveld 0252-516906 of 06-13096656 (Joke Zonneveld).

Voor verdere info: www.vraagenaanbodinternationaal.nl


Ze is een heerlijk én bijzonder kind!

De elf van SV houden het spannend

Nieuwe straat bij Veelzorg: Zanderijhof