De Hillegommer

24 april 2019

De Hillegommer 24 april 2019


Volle bak tijdens koeiendans

Foto: remco out

Hillegom n Honderden mensen waren naar de Elsbroekerwei gekomen om te kijken naar de dansende koeien. Zaterdag 20 april mochten de dieren weer voor het eerst naar buiten. Vanaf de boerderijwinkel stond bewegwijzering naar de stallen. Vooraf kon iedereen nog even in de stal bij de koeien kijken, waarna de Blaarkoppen 'los'gingen. Een aantal platte karren diende als 'tribune', zodat iedereen het goed kon zien. Rennend en springend kwamen de koeien langs het publiek. | Foto en tekst: Remco Out

Pasen 2019: topdrukte

Regio n Vier vrije dagen, zomers weer en bloembollenvelden op hun mooist: deze combinatie zorgde voor een top druk paasweekend in de Bollenstreek.

Zaterdag en zondag riep Keukenhof bezoekers op niet meer naar het park te komen: de parkeerplaats was vol en de toegangswegen verstopt. Alleen te voet of per fiets was Keukenhof nog te bereiken. Ook het Noordwijkse strand was drukbezocht en de Leidsevaart tussen Lisse en Hillegom stond vol met campers. Die worden daar gedoogd door de gemeente Lisse.

Automobilisten werd gevraagd niet te stoppen op de vluchtstrook van de A44 om foto's te maken van de bollenvelden.

Programma 4 mei

Dodenherdenking n In Hillegom vindt in de Maartenskerk en in het Molenduin aan de Wilhelminalaan de herdenking plaats. Deze herdenking is openbaar: iedereen is welkom om hier bij te zijn.

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we diegenen die, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredemissies zijn omgekomen.

19.00 - 19.25 uur: Herdenkingsbijeenkomst in de Maartenskerk

19.25 - 19.45 uur: Stille tocht

19.45 – 20.15 uur: Vervolg herdenking in het Molenduin

20.15 uur : Defilé met krans- en bloemenlegging.

Tip de redactie

Hillegom n De redactie kan altijd tips gebruiken.

Ziet of hoort u iets waarvan u meent: dat moet in de krant? Bel of mail de redactie: 06 3079 1260 of redactie@dehillegommer.nl.

Corsowagen krijgt eerste prijs

Jarige corsogroep bedenkt alles zelf

Taalcafé

bezoekt het Hof

Monument Beatles krijgt mooie plek

column n Poespas