De Hillegommer

5 maart 2019

De Hillegommer 5 maart 2019


Laatste las voor burgemeester

Onder toeziend oog van het bestuur zet Arie van Erk de laatste las. (vlnr: de burgemeester, Frans van der Riet, Johan van Buren en Hans van Schie)

Hillegom n Als alle seinen op groen staan, gebeurt het 8 juni: de onthulling van een eerbetoon aan 'het vergeten optreden' van The Beatles op 5 juni 1964 in het voormalige Treslong, dit jaar 55 jaar geleden. Kunstenaar Nicolas Dings won bijna vier jaar geleden de ontwerpwedstrijd die door gemeente en Stichting BeatlesTreslongMonument Hillegom was uitgeschreven. Eind vorig jaar gaf de stichting opdracht aan Dings om de opdracht uit te voeren. (Lees het hele artikel op pagina 11)

Dings werkte daarbij samen met Segno d'Arte uit Groot-Ammers om het monument te vervaardigen.

Het monument van bijna 4 meter hoog en 5 meter breed is uit plaatstaal gesneden en deels in elkaar gelast. Johan van Buren, voorzitter van de stichting, had onze burgervader gevraagd om de 'laatste las' te zetten. Van Buren: 'Als bestuur wilden we graag een bijzonder moment in het proces zoals het hoogste punt bij een gebouw. Het monument krijgt een prominente plek in het vernieuwde Burgemeester Van Nispenpark en het toeval wil dat Van Nispen burgemeester van Hillegom was toen The Beatles daar optraden. Door Arie van Erk de 'laatste las' te laten zetten verbinden we symbolisch deze momenten en burgemeesters met elkaar in de tijd'.

Deze 'laatste las' werd op donderdag 28 februari gezet door Burgemeester Arie van Erk. Hij was speciaal daarvoor naar Groot-Ammers afgereisd. Van Erk is blij met de komst van het monument: 'The Beatles worden door velen toch gezien als de meest invloedrijke muziekgroep van de 20e eeuw en zij kozen voor hun eerste Nederlandse optreden toch maar mooi voor ons prachtige Hillegom. Dat moment was, net als het optreden in Treslong, een beetje vergeten maar met dit monument is dat voorgoed verleden tijd'.

Begin dit jaar is met de herinrichting van het Van Nispenpark begonnen. De werkzaamheden nemen het gehele jaar in beslag. De verwachting is dat het bestuur van de stichting en de gemeente samen met de aannemer afspraken kan maken ten aanzien van de plaatsing en de onthulling van het monument. Van Buren: 'het hoeft de werkzaamheden volgens ons niet in de weg staan. De onthulling is natuurlijk op de locatie maar alle andere festiviteiten zijn verspreid over het centrum. Met als klapstuk een groots optreden van een Beatlesrevivalband in Flora'

FNV helpt met aangifte

Hillegom n Ook dit jaar kunnen FNV-leden weer hun belastingaangifte laten invullen door de vrijwilligers van de invulservice afdeling Hillegom.

Er is wel iets veranderd. Er kan alleen nog een telefonische afspraak gemaakt worden via het Contactcenter van de FNV onder nummer 088-3680368 van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur.

Een afspraak maken kan ook via de site: www.afspraakmakenfnv.nl. Houd het lidmaatschapnummer van de FNV bij de hand heeft, want zonder dit nummer is het niet mogelijk een afspraak te maken.

Werkstraf door wietverkoop

Hillegom n Een 22-jarige Hillegommer is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een maand voorwaardelijke celstraf. De man verkocht onder meer in Lisse wiet aan minderjarigen. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

De Hillegommer erkende dat hij in 2017 enkele maanden softdrugs verkocht. Ook aan minderjarigen, omdat hij aan iemand niet zijn leeftijd kon afzien. De zaak kwam aan het rollen toen in 2017 een medeverdachte werd opgepakt en de naam van de Hillegommer opdook in telefoongesprekken. Onderzoek wees uit dat de man soms aan jongens van 14 of 15 jaar verkocht. De Hillegommer moet naast zijn werkstraf ook 9.400 euro betalen aan de staat: het bedrag dat hij volgens de rechtbank verdiende aan de handel.

Nico Kors wint foto wedstrijd

Mooi beeld van 'Hillegom in polder'

Week van zorg en welzijn

Bouw valt stil

column n Poespas