De Hillegommer

13 september 2016

De Hillegommer 13 september 2016


Smit: 'Ik ben positief verrast'

Burgemeester Arie van Erk en Comissaris van de Koning Jaap Smit. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: Caroline Spaans

Hillegom n Burgemeester Arie van Erk kan dik tevreden zijn met het werkbezoek aan Hillegom van de Commissaris van de Koning Jaap Smit afgelopen donderdag.

Met een doordacht programma, zowel binnen als buiten het gemeentehuis, is Hillegom er heel goed in geslaagd haar eigen reputatie flink op te vijzelen. Smit: "Ik heb een heel ander Hillegom gezien dan ik had verwacht. Ik ben positief verrast." (Lees het hele artikel op pagina 5)

Opening seizoen Alzheimer Café

Hillegom n Theatergroep Veder opent dinsdag 20 september het nieuwe seizoen van Alzheimer Café Bollenstreek met een bijzondere voorstelling over mantelzorg en dementie.

De uitvoering begint om 19.15 uur. Theater Veder staat bekend om zijn muzikale en poëtische aanpak met veel talent voor toneelspel. De voorstelling is mogelijk gemaakt door een gift van Het huis van Tante Trees en gratis toegankelijk. De Alzheimer cafés zijn bedoeld voor partners en mantelzorgers, professionals, familieleden, mensen met dementie en geïnteresseerden. Er zijn deskundigen aanwezig waar bezoekers terecht kunnen met vragen. Het Alzheimer Café Bollenstreek vindt plaats in ontmoetingscentrum 't Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28. 't Pluspunt is geopend vanaf 19.00 uur. Geen vervoer? Een afspraak kan tot één dag van tevoren worden gemaakt voor gebruik van de Welzijns-bus. Bel: 0252 - 576500.

Gestolen boot

Hillegom n Op de Leidsevaart is door de politie een gestolen boot gevonden. De politie meldde vrijdag 9 september dat er op dit schip vermoedelijk gestolen goederen van andere boten zijn aangetroffen.

De eigenaar van de gestolen boot meldt dat hij niet weet hoe de goederen op zijn boot terecht zijn gekomen. Vermoedelijk zijn deze afkomstig van andere boten. De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaren en heeft een foto van de goederen op FB gezet.

Geld en 06 weg

Hillegom n Een 20-jarige Hillegommer is donderdag 8 september even na 17.00 uur op de Treslonglaan van zijn geld en telefoon beroofd.

De man liep op de Treslonglaan, ter hoogte van het bouwterrein, toen een scooter naast hem kwam rijden. Een van de mannen op de scooter dreigde met een mes en eiste geld en de telefoon. De twee zijn daarna weggereden via de Trompenburg richting de Vosselaan. De zwarte scooter (merk Zipp) had geen kentekenplaat. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 – 8844. Signalement bestuurder :1.70-1.80 m, 20-25 jaar, donkere zonnebril, zwarte pet, shawl, blauwe spijkerbroek zwarte jas. Bijrijder: blank, 1.80-1.90 m, 20-25 jaar, donkere zonnebril, zwarte pet met opdruk "LA", shawl, zwarte broek, zwarte jas.

Evers niet blij met zilver

Rio n De reacties van de Nederlandse zwemmers zijn heel verschillend. Brons wordt gezien als goud en zilver als waardeloos.

Dat bleek wel tijdens de zwemwedstrijden tijdens de Paralympische Spelen vorige week. Marc Evers heeft zijn paralympische titel op de 100 meter rugslag niet kunnen prolongeren. De 25-jarige Hillegommer moest in de klasse S14 zijn meerdere erkennen in de Zuid-Koreaan Lee In-kook. Michael Schoenmaker won brons: "Mijn coaches zeiden het: probeer het, probeer het", jubelde Schoenmaker na zijn race. "Ik zag hem naast me liggen en dacht ik ga nu niet meer ademhalen en ik tikte hem er net uit." Bij Hillegommer Marc Evers was de reactie direct na de race heel anders. De paralympisch kampioen van 2012 tikte als tweede aan en dat voelde niet fijn. "Wat een kutrace", liet hij na afloop weten. "Ik heb geen persoonlijk record gezwommen en dat voelt als falen."

Foto: Caroline Spaans

Najaarsfeest van start

Kermis begint

weer donderdag

Arie in 't Veld rekent zich rijk

Graffiti kleurt kliko's