De Hillegommer

28 maart 2017

De Hillegommer 28 maart 2017


Prijzen en titels voor Fio-kanjers

Zeven van de winnende leerlingen in de zon voor het Fio. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen

trots n Het Fioretti College staat weer goed op de kaart: diverse leerlingen hebben de afgelopen weken mooie prijzen en titels in ontvangst mogen nemen en uiteraard zijn de docenten van deze school daar erg trots op.

Zo is het team van de afdeling Produceren, Installeren en Energie (PIE) van Techniek Breed bij de wedstrijd van Vakkanjers Pioneer derde geworden. Dit was tijdens de regiofinale in Heerhugowaard. Het team noemde zichzelf Studix en bestond uit Remco de Zeeuw, Dirk-Jan Koetsier, Guus Heemskerk, Leon Schipper en Tim Nieuwenhuizen.

De opdracht was om voor het Rode Kruis een hulpvoertuig te bouwen waarin belangrijke zaken opgeborgen konden worden. De leerlingen hielden zich goed aan deze opdracht, want er zat zelfs verlichting en signalering op het voertuig. De mannen van Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) hebben meegedaan aan de beroepenwedstrijd en de eerste vier plaatsen in het klassement zijn gegaan naar leerlingen van het Fio: Tom Viveen, Max van de Blom, Max Tetteroo en Michel van der Zwet.

De dames van Zorg en Welzijn werden eerste bij de Provinciale Kampioenschappen van Skills talents en vervolgens derde bij de landelijke finale met het team Zuid-Holland Hawks op 16 maart.

Het team bestond uit Floor Geerlings, Madelief Grim en Chantal Wijnands. Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo'ers in vakmanschap. In elf verschillende provinciale wedstrijden hebben leerlingen kunnen laten zien wat ze in hun mars hadden. Tijdens de wedstrijden werkten de deelnemers in teams van drie. Samenwerking was een belangrijk element. Tijdens de landelijke finale maakten de leerlingen deel uit van het provincieteam Zuid-Holland Hawks.

De deelnemers konden de beste worden in hun vakgebied, maar ook als provincieteam. Hierdoor hebben leerlingen niet alleen talent op hun eigen vakgebied ontwikkeld, maar maakten zij ook kennis met andere beroepen. Volgens de meiden was het een moeilijke wedstrijd. "Het was een lange dag, met heel pittige onderdelen. Niet alleen make-up en haar, maar ook EHBO en andere opdrachten. We moesten van 10.00 tot 15.00 uur aan een stuk door. Toen we onze naam hoorden bij de prijsuitreiking waren we enorm blij en opgelucht!"

'Verkoper' actief in Bollenstreek

oplichter n Een 87-jarige Hillegommer is vorig weekend opgelicht door een verkoper van pannensets.

Ter hoogte van de Rembrandtsingel stopte er een zwarte auto naast de Hillegommer, de bestuurder vroeg iets, stapte uit en vertelde dat hij een prachtige aanbieding had: pannen, bestek en een messenset uit Zwitserland voor slechts 500 euro; gehele set zou 4000 euro waard zijn.

Advies van de wijkagenten: koop geen spullen op straat of aan de deur als het aanbod te mooi is om waar te zijn.

Kopers komen vaak bedrogen uit. Neem contact op met de politie als deze verkoper u aanspreekt. Bel: 0900-8844.


Sam's kledingactie

goeddoel n Zoals ieder voorjaar wordt Sam's Kledingactie gehouden voor mensen in nood.

Zaterdag 8 april van 10.00 tot 12.00 uur kan schone kleding en textiel (lakens, handdoeken etc.) gebracht worden naar Mariaoord, Mariastraat 28. Graag in gesloten plastic zakken en schoenen apart. De opbrengst van de inzameling gaat onder meer naar Zuid-Soedan. Meer info: www.samskledingactie .nl.

Nieuwe editie bollenstreek.info is uit!

Oplage meer dan 140.000 magazines'

Stofzuiger voor de buitenboel

Keukenhof opent deuren

column n Poespas