De Hillegommer

6 augustus 2019

De Hillegommer 6 augustus 2019


Hillbillies terug van jeugdkamp

Foto: Remco Out

Hillegom n Het was een week feest voor 64 kinderen en 26 begeleiders tijdens het jaarlijkse Hill-Billieskamp. Het jeugdkamp bestaat 30 jaar en dat werd gevierd met elke dag een andere feestdag. Zo was er met kerst een heel kerstdiner, werden er rozen op Valentijnsdag verstuurd en werden er paaseieren gezocht met Pasen. Dit jaar was er zelfs een Hill-Billies bruiloft. Twee kampleiders gaan na de zomer trouwen en dat werd alvast gevierd met speelgoed ringen en echte tranen. (Een foto impressie staat op pagina 15)

Vechtpartij

Hillegom n Agenten van het politieteam Hillegom hebben donderdagavond een 16-jarige jongen uit Haarlem aangehouden na een vechtpartij in zwembad de Vosse. Rond 17.30 uur ontstond de vechtpartij tussen ongeveer dertig personen in het zwembad. Agenten gingen er met meerdere auto's op af en wisten de vechtende partijen uit elkaar te halen. De Haarlemmer werd aangehouden wegens mishandeling. Bij de vechtpartij raakte niemand dusdanig gewond dat er behandeling door een arts nodig was. De aanleiding voor de vechtpartij wordt nu onderzocht. Mensen die iets gezien hebben van de vechtpartij of hier filmpjes van hebben gemaakt wordt gevraagd te bellen met de politie op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (Bron: BO)

Meerlaan dicht

Hillegom n Vanwege werkzaamheden is de Meerlaan al vanaf 22 juli dicht. Het gaat om het hele wegdeel vanaf de rotonde tot de Ringvaart. De werkzaamheden duren tot en met 30 augustus, maar die datum kan verschuiven vanwege vertragingen. Het autoverkeer wordt omgeleid via borden. Voetgangers en fietsers kunnen er langs via loopplanken. De stoepen, weg en parkeervakken worden 15 cm opgehoogd omdat er een bepaalde afstand tussen weg en grondwater moet zijn. Dat geldt ook voor de hoogte van de weg in relatie met hoogte van begane grond van woningen.

Vallen tegen rups

regio – De gemeente Noordwijk zet feromoonvallen in bij de bestrijding van de eikenprocessierups. Ondanks dat hier nog geen nesten zijn aangetroffen, is de kans groot dat de eikenprocessierups binnenkort de kop opsteekt. Daarom is de gemeente begonnen met het ophangen van zogenaamde feromoonvallen. Hiermee worden door de vrouwelijk feromoongeur de mannelijke vlinders gelokt en gevangen. De vallen zijn al geplaatst in Noordwijkerhout en de Zilk. Ze blijven hangen tot het einde van de zomer.

Weekje vakantie

redactie n De Hillegommer slaat een weekje over. De eerstvolgende krant verschijnt dinsdag 20 augustus weer in de brievenbus. www.dehillegommer.nl blijft natuurlijk gewoon in de lucht. Kopij en tips kunt u blijven sturen naar: redactie@dehillegommer.nl.

AED voor de Vrienden

HTC is de gulle

gever

Begrafenis

tijdens de

vakantie

Wonen in villa Wilanja

column n Poespas