De Hillegommer

16 april 2019

De Hillegommer 16 april 2019


Koud Corso

Koud Corso

Hillegom n Het was op zijn zachtst gezegd frisjes tijdens het corsoweekend, maar dat mocht de pret niet drukken.

Voorafgaand aan het verlichte corso in Noordwijkerhout, sprak corsovoorzitter Willem Heemskerk de genodigden toe. "We gaan er een mooi feest van maken. Vanwege de verwachtte nachtvorst gaat het corso overnachten, zodat het ook in Haarlem nog mooi en fris is. Drie ondernemers hebben hiervoor hun ruimte aangeboden: Frylink, Jansen's Overseas en Wout Hogervorst. En dan zijn er nog 1500 vrijwilligers die meehelpen. Bij het toespreken tijdens de opbouw heb ik uit respect voor hen geapplaudisseerd, want zij zijn het die het corso maken." Het corsothema Changing World greep de corsovoorzitter aan om met een oude traditie te breken. Hij zei het nieuwe corsothema pas bekend te maken bij de corsovrijwilligersdag in mei. Vervolgens werden de winnaars bekendgemaakt.

Mooiste Praalwagen: 1) Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo met Verandering dierenrijk, 2) Corsogroep De Zilk met The Rise of the Phoenix..., 3) Keukenhof met Flower Power.

Luxe- en bijzondere wagens:

1) Happy Bodies (Peugot 208), 2) De Nederlandse Bank NV (DAF CF) en 3) CDA (Hyundai Kona).

De uitslag van de Stekersprijs, Leo van der Zon entertainmentprijs en chauffeursprijs worden pas tijdens de corsovrijwilligersdag bekendgemaakt. Kijk op pagina 15 voor meer foto's. (Foto op deze pagina: Remco Out)

Heerlijk

Hillegom

Nieuwe ideeën, daar tekenen we voor'

Pollenpoder van de

toekomst?

Woningnood, toch Zimmer frei?

column n Poespas