De Hillegommer

23 oktober 2018

De Hillegommer 23 oktober 2018


Ruim 17.000 euro voor Eefje

Vlnr: Eefje Muller, rappersduo D&G en Eefje's echtgenoot Jehro. | Foto: pr

HILLEGOM n De spanning was te snijden afgelopen zondag in Café Murphy's waar na de veiling de opbrengst bekend zou worden gemaakt van het benefietweekend voor Eefje. Twee dagen lang werd er geld ingezameld voor de behandelingen voor de 30-jarige Eefje Muller. Twee jaar geleden kreeg zij voor het eerst de diagnose baarmoederhalskanker. Ze werd geopereerd en tien maanden na deze operatie blijkt de kanker te zijn uitgezaaid naar het buikvlies. In januari heeft ze de laatste chemokuur gehad en is uitbehandeld in Nederland. Maar Eefje heeft nog wel een kans: immuuntherapie in de IOZK kliniek in Keulen. Dit kan haar leven redden, maar de zorgverzekering betaalt hier niet aan mee. Annemiek Cornelissen, die Eefje toevallig ontmoette, besloot geld in te zamelen door middel van een benefiet, spinning en een veiling.

Van te voren werd er als streefbedrag 2000 euro genoemd, maar op zaterdagnacht bleek dit bedrag al bijna het driedubbele te zijn. Na een drukbezochte veiling kon Cornelissen, aan Eefje en haar man Jehro een cheque met een voorlopig bedrag van 17.200,00 overhandigen. Ontroerd namen zij het ticket naar maar liefst drie behandelingen in ontvangst. Zaterdag 22 oktober gingen tegelijkertijd de spinning bij SportPlaza en het Benefiet van start. Beide activiteiten werden heel druk bezocht. Bij SportPlaza, stapte Rolf Tangel en burgemeester Arie van Erk op de fiets. Er werd drie uur gespind: goed voor ongeveer 1000 euro. Het Benefiet werd geopend door het Rappersduo D & G, die een speciale rap voor Eefje maakten. Eefje en haar man Jehro waren zichtbaar heel ontroerd. De opening werd bijgewoond door Hart van Nederland, die dit dezelfde avond op tv uitzond. Ook heeft het programma opnamen gemaakt bij SportPlaza. Tijdens het benefiet hebben vier bands, drie dj's en diverse zangeres en zangeressen zich belangeloos ingezet voor Eefje. Een gedeelte van de baromzet is door eigenaren Rob van Looij en Bart van der Poel gedoneerd. Buiten de veiling om was er zondag een loterij. De veiling had zo'n 160 kavels. De prijzen en kavels waren beschikbaar gesteld door winkeliers en bedrijven. De moeder van Eefje, Marjo van Eerde bedankte na afloop iedereen,die aan het benefietweekend hebben meegewerkt. Meer info: www.eefjemuller.nl.

Alzheimer Nederland zoekt collectanten

goeddoel n In de week van 5 tot en met 10 november vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats. In Hillegom en Beinsdorp gaan zo'n 50 collectanten de straat op om geld in te zamelen. Diverse straten worden helaas nog niet gelopen. Met een paar uur tijd is het mogelijk om te helpen. Ook is de stichting op zoek naar twee personen die willen helpen bij de organisatie van deze collecte.

Aanmelden kan bij Lida Oostdam, via 0252-529986 of via de mail: tloostdam@gmail.com .

Ook vorig jaar heeft het Alzheimer Nederland aan aandacht niet ontbroken.

Er zijn grote stappen gezet in het beter bespreekbaar maken van de ziekte en de zorg voor mensen met dementie.

Dit geeft hen de kans om aan een groter publiek te vertellen over het belangrijke werk dat Alzheimer Nederland doet.

De organisatie werkt aan een oplossing voor dementie, nu en in de toekomst en aan een wereld waarin perspectief kan worden geboden, zelfs in de zwaarste omstandigheden.

De collecteweek is een goed moment om hier bij stil te staan.

De organisatie is enorm blij met iedereen die ze bijstaat. Iedere stap die wordt gezet, helpt ze verder in de goede richting.

31 nieuwe initiatieven

streek n In Hillegom, Lisse, Noordwijk en Noordwijkerhout zijn met hulp van Fonds 1818 in totaal 31 buurtinitiatieven gestart om buurten een stukje mooier of leuker te maken.

Een voorbeeld hiervan is de Verhalentafel in Hillegom.

Dit is een project waar ouderen onder begeleiding samenkomen en herinneringen ophalen over vroeger.

Zo blijven de herinneringen levend en het voorkomt eenzaamheid onder de ouderen.

Fonds 1818 helpt buurtbewoners met het verwezenlijken van goede ideeën voor hun buurt. Om met hen in contact te komen organiseerde het fonds 28 Verrijk je Buurt inspiratiecafés.

Fonds 1818 helpt de organisatoren van buurtactiviteiten met adviezen en met een donatie van maximaal 3.000 euro.

Boek Veronica Handgraaf over vakbond

Het was soms dodelijk saai

Eerste papier van tulpenbol

Open atelier bij SCBH

column n Poespas